Novosti

DVD Bedenec jubilarnu 15. obljetnicu rada proslavio u novouređenom domu

Četvrtak

Petnaestu obljetnicu svoga rada DVD Bedenec nedavno je obilježio u novouređenoj velikoj dvorani vatrogasnog doma u kome se okupilo više od 120 gostiju i uzvanika.

I svi su pritom ostali ugodno iznenađeni, jer umjesto nekadašnje neuređene dvorane bez grijanja, dočekao ih je vrlo moderno uređen i ugodno zagrijan prostor kakvim bi se rado podičile i mnogo veće sredine od Bedenca.

Stoga i ne čudi da su predsjednik i tajnik DVD-a Ivan Vresk i Siniša Vresk na svečanosti uputili posebne zahvale svima koji su omogućili da, nakon dugih godina, napokon krenu radovi na uređenju i konačnom dovršetku doma.

To je, prije svega, omogućeno rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa s Gradom Ivancem, pri čemu je Grad zemljište na kojem je objekt sagrađen poklonio DVD-u i time mu omogućio da se upiše i kao vlasnik zemljišta i objekta.

Zauzvrat je DVD Bedenec omogućio korištenje prostora za rad mjesnog odbora, udruga i građana te za pojedine društvene potrebe Grada. Usto, Grad je izdvojio i 100.000 kuna, što je vatrogascima omogućilo da u dom uvedu plinskog grijanje.

Posebna zahvala upućena je i vlč. Tomislavu Antekoloviću, rodom iz ovih krajeva, koji službuje kao župnik u Murskom Središću, a koji je donacijom od 20.000 eura omogućio nabavu najmodernije kuhinje od inoks materijala te obavljanje cijelog niza građevinskih i obrtničkih radova u radovu.

-Želja nam je ove godine dovršiti uređenje podova, stepenica i fasade, a neophodan nam je i novi kombi. DVD Bedenec danas ima 70-ak članova, posluje po svim pravilima i posjeduje svu potrebnu vatrogasnu opremu – istaknuo je, među ostalim, tajnik DVD-a Siniša Vresk, koji je nazočne proveo kroz 15-godišnju povijest društva.

Pritom je posebnu istaknuo da DVD Bedenec neprestano od 2007. sudjeluje na gašenju požara u priobalju (Hvar, Brač, Šolta, Pelješac, Split itd.), a bio je angažiran i 2014. u poplavama u Slavoniji.

Čestitke domaćinima uputio je i saborski zastupnik i gradonačelnik Milorad Batinić:

-U godinama krize, kada je gradski proračun godišnje gubio oko 3,5 milijuna kuna sredstava, manje se izdvajalo i za vatrogastvo. Od 2018. godine izdvajanja za vatrogastvo, a samim tim i za DVD Bedenec, ponovno rastu, a Grad za rad DVD-ova izdvaja i više nego što je to dužan temeljem zakonski propisanog limita. Grad će i dalje pomagati vatrogastvu, to više što se svake godine suočavamo sa sve gorim posljedicama elementarnih nepogoda (poplave). A pritom se pokazuje da su vatrogasci jedina operativna snaga koja je obučena i opremljena da prva reagira u slučaju opasnosti – naglasio je gradonačelnik.

Čestitke domaćinima uputili su i saborski zastupnik Anđelko Stričak, dopredsjednik HVZ-a Stjepan Ptiček, predsjednici županijske i ivanečke VZ Nedeljko Vukalović i Zvonko Videc te predstavnici još 20-ak gostujućih DVD-ova.

Zaslužnim vatrogascima uručena su brojna priznanja, a najzaslužnijim sponzorima dodijeljene su zlatne zahvalnice.

Srebrne vatrogasne medalje i plamenice uručene su Ivanu Vresku i Darku Vresku, dok su brončane medalje i plamenice dobili Alen Rudnički, Darko Petak, Tomica Petak, Stjepan Juren, Stjepan Petak, Mario Vresk, Ivan Čanžar, Ivana Hunjet, Tomo Hunjet, Doroteja Željezić, Tomislav Željezić i Edi Petak.

Zahvalnice su dobili i najzaslužniji za rad DVD-a – Ljubomir Cikač, Željko Vresk, Zvonko Držaić, Siniša Vresk, Tomo Hunjet, Darko Vresk, Predrag Hunjet, Ivan Vresk, Ivan Kučej, Mario Vresk i Robert Željezić.

print