Novosti

Kontejneri za opasnu ambalažu na Vrhima i Sinaske dokazali svoju opravdanost

Četvrtak

Specijalni kontejneri za zbrinjavanje opasne ambalaže koje je ivanečka Udruga vinogradara Peharček lani postavila na Vrhe i Sinovske, dokazali su se kao prvorazredan ekološki projekt. Svjedoči o tome podatak da su ih vinogradari i ratari u proteklim mjesecima napunili ambalažom od raznih kemijskih sredstava kojima tretiraju svoje vinograde, vrtove i polja, a koja se tretira kao opasni otpad.

-Građani su u kontejnere doista odgovorno odložili ambalažu od raznih kemijskih sredstava, a koja bi većim dijelom sigurno završila ili među običnim miješanim otpadom ili negdje u prirodi – zadovoljan je predsjednik Peharčeka Dragutin Mesec.

U skladu s ugovorom s tvrtkom CIAK d.o.o. iz Zagreba, koja je kontejnere i postavila, opasan otpad je u međuvremenu odvezen i zbrinut po propisanim standardima.

Svi građani pozvani su da ambalažu i dalje odlažu u specijalne kontejnere.

Podsjećamo, vakuumski zatvoreni kontejneri od 700 litara, dizajnirani tako da u okoliš ne ispuštaju ni sadržaj ni mirise, na spomenute dvije vinogradarske lokacije postavljeni su lani najesen, u sklopu projekta Zbrinjava educirano, iz kojeg je Peharček za njihovu nabavu dobio 10.000 bespovratnih kuna.

Projekt je kreirao i na natječaj Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah aplicirao Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove.

print