Novosti

HITNO: Grad Ivanec poziva predsjednike svih MO-a na dostavu podataka o štetama od nevremena

Srijeda

Predsjednici vijeća svih mjesnih odbora na području grada Ivanca pozvani su da gradskim službama što prije dostave podatke o lokacijama na kojima su oluje s ekstremnim količinama oborina proteklih dana, a osobito noćas, nanijele ogromne štete na privatnim i javnim površinama i infrastrukturi.

Hitno je potrebno dostaviti izvješća o svim lokacijama  – na nerazvrstanim cestama, na županijskim prometnicama te o onima koje su pričinile razlivene bujične vode iz kanala i potoka koji su u ingerenciji Hrvatskih voda.

Poziv predsjednicima mjesnih odbora upućen je s kriznog sastanka koji je gradonačelnik Milorad Batinić sazvao danas rano ujutro s gradskim službama i službama Ivkoma d.d.

Ivkomove službe odmah su upućene na teren radi sanacije šteta na nerazvrstanim cestama, a gradske komunalne službe od jutra također obavljaju očevid i obilaze cijeli teren.

S obzirom na to da je dio šteta nastao zbog nemara građana koji su se oglušili na učestale pozive (upućene i preko Ivanečkih novina te gradske web i Faceboook stranice) da poštuju Odluku o komunalnom redu i Odluku o nerazvrstanim cestama koje ih obvezuju na održavanje svojih površina, komunalno redarstvo dobilo je nalog da aktivira financijske kazne.

O nastalim štetama uslijed vremenskih nepogoda i jakih kiša povratne informacije dostaviti na tel. 492-864, 404-870 ili na e-mail: [email protected] ; [email protected]

print