Novosti

KLIZIŠTE Gradonačelnik M. Batinić sa suradnicima obišao veliko klizište u Cvjetnoj ulici u Margečanu – radi sigurnosti građana i prometa, slijedi izmicanje prometnice na stabilni dio

Utorak

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić sa svojim je zamjenikom Markom Friščićem te pročelnikom Upravnog odjela za urbanizam i komunalne poslove Stjepanom Vincekom danas obišao veliko klizište u Cvjetnoj ulici u Margečanu. 

Riječ je o iznimno problematičnom klizištu na nerazvrstanoj (gradskoj) cesti, koje se aktiviralo nakon velikih kiša u svibnju lani, a čije se stanje pogoršalo u ovoj godini, na način da je prometnica puknula i prepolovila se u duljini od nekih 15-ak metara.  

S obzirom na to da su u produžetku ove ceste sagrađene obiteljske kuće te je građanima ugrožen prilaz do domova, na licu mjesta s pojedinim su se stanarima (odazvao se Zvonko Brežnjak) dogovarali mogući načini privremenog osposobljavanja ceste za siguran promet, tako dugo dok klizište ne bude sanirano. 

Naime, bit će potrebno određeno vrijeme dok Grad provede postupke javne nabave, dok se izradi projekti, ishode dozvole ipriđe izvedbi radova, a sve to će trajati. 

-Sada dogovaramo privremeno, alternativno rješenje. Kako bismo ovu prometnicu privremeno osposobili za promet i omogućili građanima da sigurno stignu do svojih kuća,potrebno je oko 100 metara ceste izmjestiti izvan zone klizišta, a to ne možemo napraviti drukčije negoli li ući u dio privatnih parcela. Upravo zato je svrha današnjeg obilaska bio razgovor s vlasnicima kako bismo ustanovili jesu li spremni nekih 2 do 4 metra svojih zemljišta ustupiti za potrebe uređenja privremene prometnice. Naravno, sve troškove izmještanja ceste snosio bi Grad Ivanec, s time da bi se nakon sanacije klizišta promet ponovno usmjerio na sadašnju cestu – poručio je gradonačelnik Batinić.

Inače, uslijed velikog olujnog nevremena u svibnju lani, širom gradskog područja aktiviralo se čak 15 klizišta. Iako tada klizište u Cvjetnoj ulici nije bilo prioritetno, njegovo se stanje u međuvremenu pogoršalo, ono i dalje „radi“ te je sada, zajedno s kontaktnim površinama, zahvaćeno oko 1.000 m2klizne plohe koju je potrebno sanirati.

print