Novosti

Gotovo 200 rekreativaca na pješačenju DŠR-a Lančić-Knapić na Sveta tri kralja

Ponedjeljak

Planinari, izletnici, rekreativci i šetači masovno su se odazvali pješačenju koje DŠR Lančić-Knapić tradicionalno organizira o blagdanu Sveta tri kralja. Potvrđuje to i podatak da se, željno kretanja i aktivnosti nakon blagdanskih dana prepunih obilja, na startnoj poziciji kod društvenog doma u Knapiću okupilo 197 sudionika iz cijele Varaždinske, Međimurske i Krapinske županije. Nakon pozdravnih riječi domaćina, oni su se uputili na 9 kilometara dugo pješčanje stazom od Knapića, preko Pišća i Risja do Žganog vina i natrag.

Velikom odazivu i vedrom raspoloženju svakako je pogodovalo ugodno vrijeme pa je prva ovogodišnja rekreativna šetnja protekla u ugodnom druženju. Rekreativce DŠR-a Lančić-Knapić tradicionalno bije glas dobrih domaćina, što su ponovno potvrdili na Žganom vinu, kod prepuna stola gdje je izletnike dočekala okrepa, a onda i kod povratka u Knapić, gdje su snage povratili toplim ručkom. Uz TS Misteri, zabava i druženje nastavljeni su sve do večernjih sati.

Ovom manifestacijom DŠR Lančić-Knapić na najbolji je način otvorio svoj ovogodišnji kalendar rekreativnih manifestacija za sve generacije, među kojima je upravo ovo pješačenje među najpopularnijim, budući da je lagana šetnja po brežuljcima i šumarcima prikladna za sve dobne skupine i daje vjetar u jedra kretanju kao preduvjetu zdravlja.

Upravo to i jesu razlozi zbog kojih su ovu manifestaciju i ovoga puta podržali Grad Ivanec u gradska Turistička zajednica.

print