Novosti

PROJEKT ZAPOSLI-OSNAŽI-POMOGNI Zaposlene dvije gerontodomaćice

Utorak

Nakon što je u projektu Gradskog društva Crvenog križa Ivanec u listopadu 2022. iz Javnog poziva Zaželi – aktivne u zajednici, na poslovima gerontodomaćica zaposleno šest žena s područja grada Ivanca, stiže još jedna dobra vijest.

Naime, u sklopu projekta Zaposli – Osnaži – Pomogni, čiji je nositelj Društvo Crvenog križa Varaždinske županije, na području grada Ivanca od 1. siječnja ove godine na pružanju pomoći korisnicima počele su raditi još dvije gerontodomaćice.

Time je ukupan broj zaposlenih gerontodomaćica na području grada Ivanca povećan na osam i one se redom, brinu za starije, bolesne i nemoćne osobe.

Jednako kao što je Grad Ivanec u projektu Zaželi partner Gradskom društvu Crvenog križa Ivanec, tako je partner i županijskom Društvu Crvenog križa (uz još niz drugih općina te Grad Varaždinske Toplice) na projektu Zaposli-Osnaži-Pomogni.

Ovim projektom nastavlja se financiranje aktivnosti vezanih uz zapošljavanje žena iz teže zapošljivih skupina na pružanju potpore i pomoći starijim osobama.

Kroz dosadašnju provedbu pokazali su se veliki benefiti ovakvih projekata. S jedne strane, podrška koju su dobile socijalne skupine pokazala se uspješnom i nenadomjestivom, dok su, s druge strane, brojne žene na ovakav način vraćene na tržište rada.

Inače, županijsko Društvo Crvenog križa će kroz cijeli projekt zaposliti ukupno 30 žena na rok od šest mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.483.200,00 kuna, a financira ga EU iz Europskog socijalnog fonda.

Provedba je  započela u studenom 2022., a sa zapošljavanjem žena i pružanjem pomoći korisnicima krenulo se s 1. siječnja ove godine. Projekt traje do srpnja 2023.

print