Novosti

Obilježena 27. godišnjica pogibije ivanečkog branitelja Romana Ribića, pripadnika 7. GBR Puma

Subota

Komemorativnim okupljanjem na grobu ivanečkog branitelja Romana Ribića, u subotu, 13. kolovoza, odana je počast ovom pripadniku 7. gardijske brigade Puma, koji je poginuo 14. kolovoza 1995. godine kod Bosanskog Grahova.

Na posljednjem počivalištu Romana, koji je poginuo u mladoj dobi od samo 25 godina, uz njegovu nećakinju, svijeće su zapalili i predstavnici braniteljskih udruga, Policijske postaje Ivanec i GO SDP-a. 

Izaslanstvo Grada Ivanca predvodio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, a poginulom branitelju poklonili su se i gradski vijećnici Antun Babić i Ljudvek Cikač.

Molitvu na Ribićevu grobu predvodio je ivanečki đakon vlč. Krunoslav Sajko:

-Okupili smo se da bismo molili za dar života i dar žrtve koju je Romano podnio za domovinu, kako bismo svi skupa mogli živjeti u miru i slobodi. Prije 27 godina otišao je na branik svoje domovine i tamo ostavio svoju krvnu žrtvu, za oslobođenje svoga naroda – naglasio je vlč. Sajko. 

Osvrćući se na čitanje iz Evanđelja po Ivanu i upućujući riječi utjehe onima kojima su poznavali pokojnog Romana, a koji je svojom žrtvom već našao mjesto uz Boga, vlč. Sajko pozvao je na molitvu za domovinu i za sve koji u njoj žive te za ponovni susret u zagrljaju s Nebeskim ocem.

print