Novosti

ZAVRŠIO BOGAT PROGRAM PROSLAVA DANA GRADA IVANCA 2022.

Ponedjeljak

Nakon gotovo mjesec dana ispunjenih desecima manifestacija u organizaciji Grada Ivanca i brojnih gradskih udruga i ustanova, u nedjelju, 26. lipnja, završio je bogat program proslava Dana grada Ivanca.

Program nikad nije bio tako širok i raznolik, što potvrđuje i podatak da je održano blizu 60 (!) manifestacija, a gotovo da i nije bilo civilne udruge i ustanove koja se nije pridružila gradskim proslavama.

O mnogima od njih već smo izvijestili u posebnim prilozima.

Spomenimo k tomu da su, uz njih, održane i brojne druge društvene manifestacije: Ljetni Ivonjski fašink u organizaciji Društva Maska; podjela medalja najboljim podrumarima s 23. ocjenjivanja vina Udruge Peharček; KUP Grada Ivanca u ribolovu na plovak u organizaciji ŠRD Ivanec, 1. ribičko natjecanje Udruge invalida ILO Ivanec; besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi i izvođenje spirometrije kome se odazvao iznimno velik broj građana, prvenstveno starije dobi; zatim, proslava 21. obljetnice rada Caritasova doma Ivanec; premijera biografskog filma o Elvisu Presleyu u Kinu Ivanec; 10. malonogometni turni Drago Ribić-Riba u Salinovcu itd.

Održan je i bogat koncertni program u izvođenju klape Kampanel, Đanija Stipaničeva i tamburaša Svite, a sjajan uspjeh postigao je i Ivanečki plesnjak u parku s Made Up Bandom.

Najveselije je bilo u gradskom parku, koji je Grad Ivanec ljetos pretvorio u velik zabavni park za djecu i mališane, s brojnim animacijskim spravama. Na sve sprave Grad je djeci omogućio besplatan ulazak, a na njihovu sigurnost pazili su animatori.

Čega li tu sve nije bilo! Za ulazak na „napuhance“ čekalo se u redovima, jednako kao i za plovidbu čamčićima u bazenima. Igrao se nogomet i košarka, a za sve posjetitelje bila je organizirana ugostiteljska ponuda.

No, svakako najveća atrakcija ove godine bilo je spuštanje ziplineom, što je realizirano u suradnji Speleološke udruge Kraševski zviri i Grada Ivanca, što je novi doprinos kontinuiranom turističkom brendiranju Ivanca kao Planinarskog grada.

  Od petka do nedjelje tako su se djeca i svi ostali (do 60 kg), uz osiguranje speleologa, mogli okušati u novoj avanturi pa se tako ziplineom spuštalo od jedne do druge platane! Uzbudljivo je bilo i na penjačkoj stijeni, gdje su članovi HPD-a Ivančica osiguravali sve male penjače da se popnu do samog vrha stijene visoke 6 metara!

Gradski park, kao novo mjesto proslava Dana grada, u potpunosti se potvrdio kao hit destinacija za sve generacije, a posebno za obitelji, gdje se roditelji mogu opustiti uz ugostiteljsku ponudu i druženje u neformalnoj atmosferi, dok se istovremeno djeca zabavljaju na sigurnom, uz mnoštvo animacijskih igara.

Stoga će Dani grada u parku biti i dogodine, ali i pojačani i novim sadržajima koje je gradska uprava već osmislila.

Gradonačelnik Milorad Batinić nazočio je i svečanoj misi koju je u povodu blagdana sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika Ivanca, u župnoj crkvi predvodio župnik vlč. Kristijan Stojko. Gradonačelnik se sa svojim zamjenikom Markom Friščićem u nedjelju pješice uputio na vrh Ivančice, gdje je program proslava Dana grada i službeno završen tradicionalnom misom u kapelici sv. Ivana Krstitelja.

Foto galerija: https://bit.ly/3NrZsP4

print