Novosti

POMOGNIMO DOMINIKU TURČINU (8) DA PROHODA - objavljujemo broj žiroračuna za uplatu pomoći

Petak

Nedavna objava, kojom je Zaklada Grada Ivanca obavijestila javnost da pokreće novu humanitarnu akciju „Pomognimo 8-godišnjem Dominiku Turčinu da prohoda“ te pozvala sve ljude dobra srca da pomognu kako bi ovo iznimno drago dijete dobilo šansu da stane na svoje noge, izazvala je val dobrote.

Zaklada zahvaljuje brojnim građanima iz cijele zemlje i inozemstva te tvrtki i ustanova do kojih je ova objava stigla putem društvenih mreža, a koji su zvali te izrazili spremnost da pomognu ovom djetetu, koje je zadesila nesvakidašnja sudbina.

Naime, kako smo javili, dječak je u dobi od 23 mjeseca pretrpio dva moždana udara, nakon čega mu je lijeva strana tijela (ruka i noga) ostala oduzeta.

Svih proteklih godina je, u cilju obnove motorike, uz velika odricanja roditelja, prošao kroz niz specijalnih rehabilitacijskih postupaka u zemlji i inozemstvu, nakon čega je uslijedilo poboljšanje.

Međutim, početkom ove godine bio je podvrgnut teškoj operaciji zbog iščašenja kuka, nakon čega je mjesec i pol dana proveo u „kalupu“ od gipsa, sa stabilizatorima. Mirovanje je zaustavilo proces oporavka motorike i sada sve opet kreće iznova.

Kako bi dobio šansu da stane na svoje noge, Dominik ponovno mora na rehabilitacijske postupke koji su vrlo skupi, a financijski iscrpljeni roditelji (majka tek od nedavno ima status roditelja njegovatelja, a otac je zaposlen kao CNC operator u metaloprerađivačkoj tvrtki ITAS-Prvomajska) ni izbliza nemaju dovoljno sredstava da pokriju visoke troškove rehabilitacija. Istovremeno, žele dati sve od sebe da dijete prohoda te da ima sretnije djetinjstvo i odrastanje.

Pomognimo stoga i mi, ma makar i najskromnijim prilogom, da nam Dominik prohoda!

Objavljujemo broj žiroračuna za uplatu pomoći, uz napomenu da će se novac na račun moći uplatiti od nedjelje, 19. lipnja 2022.

Podaci za uplatu pomoći

Zaklada Grada Ivanca

SWIFT BIC broj za uplate iz inozemstva: ZABAHR2X
IBAN: HR8123600001503096750
Poziv na broj: HR00  27- OIB uplatitelja

Opis plaćanja: Za humanitarnu akciju Zaklade Grada Ivanca (pomoć za Dominika Turčina)

Širu priču o dječaku i njegovoj sudbini pročitajte na https://ivanec.hr/novost/6404-zaklada-grada-ivanca-nova-humanitarna-akcija-pomognimo-dominiku-turcinu-8-da-prohoda

print