Novosti

Gradonačelnik M. Batinić s komunalom obišao prometnice oštećene tijekom aglomeracijskih radova

Četvrtak

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić danas je, u sklopu redovitog obilaska aglomeracijskih radova na gradskom području, sa savjetnikom za urbanizam i komunalne poslove Stjepanom Vincekom obavio pregled stanja nerazvrstanih (gradskih) i županijskih prometnica na dijelovima na kojima su obavljeni radovi na polaganju kanalizacijskih kolektora.

- Na prometnicama su itekako vidljive posljedice velikih radova i prometa teških tereta. Ceste su oštećene, na više lokacija su nakon radova ostale udarne rupe i uleknuća. Promet je otežan i jasno je da zbog toga dio građana negoduje. Bilo je i prigovora na kakvoću materijala za nasip iskopa, za što je od strane izvođača objašnjeno objektivnim teškoćama u nabavci adekvatnih agregata. Svi prigovori građana koje prima gradska uprava, kao i problemi uočeni od strane gradskih službi, upućuju se na razmatranje koordinaciji koju čine predstavnici Ivkom-voda, izvođača radova i nadzora, a čiji se sastanci redovito održavaju – izjavio je gradonačelnik.

- Ponovno molim građane za razumijevanje i strpljenje. Na terenu provodimo ogromne radove. Slikovito rečeno, u zemlju zakapamo više od 21 milijun eura i takav ogroman zahvat podrazumijeva raskopane prometnice, otežan promet, blato i sl. Ali ovime ćemo u našim naseljima jednom zauvijek riješiti sustav odvodnje otpadnih voda. Nakon radova slijedi i sanacija svih prometnica; svaka će biti sanirana i dobiti novi kolnik, a rokove sanacije će Grad Ivanec definirati u suradnji s izvođačima radova – izjavio je M. Batinić.

print