Novosti

REFERENDUM SPRIJEČEN CILJANO Batinić vladajućima: Ne vrijeđajte zdrav razum građana!

Ponedjeljak

U Ivancu nema nimalo sumnje u to da je Odluka o poništenju referenduma HDZ-ova Ministarstva uprave i pravosuđa isključivo politički motivirana. Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić po tom je pitanju izravan:

-HDZ-ova ministarstva ovu su priču koordinirano i rutinski odradila i to na štetu ne samo Grada Ivanca i njegovih građana, već i građana svih ostalih 5 općina i gradova bivše Općine Ivanec. Referendum u Ivancu spriječen je ciljano i namjerno zato jer je kontraproduktivan interesima i politikama vladajućih. Na žalost, time je Vlada RH građanima oduzela njihovo Ustavom i zakonom zajamčeno pravo da izraze svoju volju o ključnim stvarima važnim za njihov život u lokalnoj sredini – rezolutan je ivanečki gradonačelnik.

Ministre Ćoriću, dođite u Jerovec!

Takav potez, kaže Batinić, ne može se „pokriti“ pozivanjem na zakone, odluke, Ustav  i sl., kad je svima savršeno jasno o čemu se ovdje zapravo radi.

-Razumiju to jako dobro i građani. Njihova burna reakcija na odluku ministarstva je prirodna i razumljiva. Svojom odlukom HDZ-ova Vlada otvoreno podcjenjuje ljude i vrijeđa njihov zdrav razum! Ministar Ćorić i ministar Malenica poručuju im da su dvije stvari koje ih zanimaju – a to su njihovi vodovodi, imovina gradske tvrtke i problem smeća koje im susjed želi uvaliti pod prozore - „materija koja je propisana posebnim propisima i koja je od državnog interesa i značaja za RH“! Pa nemojte se sprdati s građanima i ponižavati ih! – poručuje Batinić.

Ima i poruku za ministra gospodarstva Tomislava Ćorića:

-Doista bih volio da  ministar Ćorić dođe u naš kraj, da obiđe Jerovec i da vidi to mjesto koje je u njegovu resoru i čiju sudbinu uređuje svojim direktivama. Htio bih, da kao Vladin dužnosnik, stane pred građane Jerovca i pojasni im svoju izjavu o tomu „da interes svih nas mora biti solidarizacija i zajedništvo na razini čitave države“. Drugim riječima: Jerovčani, budite solidarni pa zbrinite susjedovo smeće! Bojim se da mu se njihova poruka ne bi svidjela – poručuje Batinić.

   Političke konotacije odluke o poništenju ivanečkog referenduma, kaže, puno su šire od Ivanca.

-Ovime je gradovima i općinama, kojima bi palo uopće na pamet da krenu ivanečkim tragom i organiziraju referendume, HDZ-ova Vlada uputila jasnu političku poruku: Referendum u Ivancu ne smije se održati jer bi njegov uspjeh bio uvod u val referenduma u gradovima i općinama širom Hrvatske. A one su također na nogama zbog iste stvari: Vlada RH svojom Uredbom oduzela im je lokalne vodoopskrbne tvrtke zajedno s imovinom te ih prisilila da se pripoje većim opskrbljivačima – zaključuje Batinić.

print