Novosti

BEDENEC Velik revolt građana izjavama ministra Ćorića: Kako uopće može tako govoriti, to nije istina!

Četvrtak

Zbor građana po pitanju lokalnog referenduma, sinoć je u Vatrogasnom domu održan i za građane Mjesnog odbora Bedenec. A tamo – jednodušni revolt stavom i izjavama ministra Tomislava Ćorića o najavljenom referendumu u Ivancu.

-Ministar Ćorić rekao je da je referendum interes jednog čovjeka, kojeg je uz to nazvao političkom elitom. To nije dobro! To nije istina! Referendum je interes svih nas, da izađemo ida iskažemo svoju volju! Kako tako nešto ministar može govoriti? Izražavamo punu podršku gradonačelniku Batiniću  u obrani interesa svih nas, a mi ćemo se potruditi da u nedjelju, 20. veljače, izvučemo na referendum svakoga tko bude mogao hodati! – poručio je na zboru Ivan Vresk.

Takav stav iskazali su i ostali mještani i pritom se – baš kako i treba biti kada je riječ o obrani zajedničkog interesa – nije gledalo na pripadnost ovoj ili onoj političkoj stranci, već o tome da je zajedništvo nužno kako bi se obranila naša djedovina i firma stvarana više od pola stoljeća te kako bi se spriječilo da nam tuđim otpadom zatrpaju jerovečkoodlagalište.

Na zboru su bili i pojedini hrvatski branitelji:

-Vukovarski sam branitelj i zarobljenik srpskih koncentracijskih logora (Staićevo). Sram me je zbog svega što se događa! Pa zar smo se za ovakvu državu borili? – pitao je Zvonko Držaić.

Nakon kratkog uvodnog pozdrava Ivice Rudničkog, i ovdje je gradonačelnik Milorad Batinić okupljene građane informirao o aktualnoj referendumskoj tematici te ih informirao o posljedicama kojima bi mogle rezultirati odluke i direktive Vlade RH i ministra Ćorića, a koje bi bile porazne za interese Grada Ivanca. 

A to su: dovoz tzv. varaždinskog smeća u Jerovec, njegovozatrpavanje za godinu do godinu i pol dana nakon čega ni mi više nećemo imati kamo odlagati svoj otpad; također, pripajanje Ivkom-voda Varkomu, čime Grad Ivanec gubi svoju tvrtku, njenu imovinu i bilo kakav značajniji utjecaj na budući razvoj vodoopskrbe i odvodnje.

print