Novosti

Svečano otvoren prostor nekadašnjeg Retra – najava početak Ljeta u Ivancu

Utorak

Ivanečki Klub mladih i KUD Rudolf Rajter, u petak, 9. srpnja, za svoje članove, ali i sve građene upriličili su svečano otvorenje novouređenog prostora, a kojeg im je još tijekom svibnja Grad Ivanec predao na korištenje.

S obzirom na aktualne epidemiološke mjere, otvorenju je prisustvovalo pedesetak uzvanika. Svečanost je pjesmom otvorio Mješoviti pjevački zbor KUD-a Rudolf Rajter.

Predsjednica Kluba mladih Ivanec, Lucija Šambar u svojem se obraćanju zahvalila Gradu Ivancu na ustupljenom prostoru, ali i svim volonterima i donatorima koji su marljivo radili i pružali podršku uređenju prostora za mlade, ali i ostale organizacije civilnog društva s ivanečkog gradskog područja.

Otvorenje prostora uvodna je aktivnost Ljeta u Ivancu koju i ove godine organizira Klub mladih Ivanec. U planu je mnoštvo glazbenih, sportskih i rekreativnih sadržaja. POU Đuro Arnold za najmlađe je pripremilo i nekoliko besplatnih kino projekcija. Kratak pregled planiranih događanja možete pogledati u programu na kraju teksta.

Naime, proteklih je mjeseci ivanečka mladež marljivo uređivala i opremala svoj novi prostor, a terasa je opremljena ručno izrađenim namještajem.

Darko Stanko, predsjednik KUD-a Rudolf Rajter istaknu je kao je novi prostor odlična motivacija za nastavak rada. Najavljuje i smotru zborova koja bi se ove godine u rujnu trebala održati u Ivancu ako to epidemiološka situacija dozvoli.

Otvorenju je nazočio i gradonačelnik grada Ivanca Milorad Batinić.

 -Poželio bih vam ugodan i prije svega produktivan boravak u ovom novouređenom prostoru. Očekujemo da će prostor na korištenje dobitI još jedna ivanečka udruga te će time prostor u potpunosti popuniti, ali će i opravdat svoju ulogu društvenog i kulturnog centra Ivanca – istaknuo je gradonačelnik.

Uz gradonačelnika, svečanosti je nazočio i dogradonačelnik grada Ivanca Marko Friščić.

Podsjetimo, zgrada nekadašnjeg kultnog kafića Retro je uređena i opremljena po najvišim standardima, a od 2019. do danas u građevinske radove i opremanje uloženo je gotovo 2,1 milijuna kuna.

Po završetku službenog djela okupljeni su nastavili druženje u dobro raspoloženju uz bend Misteri.

Foto: Ivan Ficko

Povezani dokumenti

print