Novosti

GRAD IVANEC I ŽUC Počeli zajednički radovi na uređenju prometnica na području grada Ivanca kojima upravlja ŽUC

Petak

Gradnjom dijela nogostupa na kritičnom dijelu prometnice i uređenjem pješačke staze uz županijsku cestu u Radovanu, započela je realizacija dogovora postignutog na radnom sastanku Čačić-Batinić u Ivancu, kada su se sporazumjeli da će u iznosu 50:50 osigurati milijun kuna na godinu za modernizaciju, proširenje i obnovu cesta na području grada Ivanca kojima upravlja ŽUC.

Župan Čačić i gradonačelnik Batinić su prilikom boravka u Radovanu obišli trasu zahvata, a pridružio im se i ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački.

- Ovo je prvi, manji zahvat, koji ŽUC i Grad realiziraju zajednički, a vrijednost mu je 120.000 kuna i trajat će oko 3 tjedna. No, pred nama su i drugi, složeniji radovi ukupne vrijednosti 650.000 kuna, a radit će se na županijskim prometnicama u Osečkoj, Ivanečkom Vrhovcu i Lovrečanu, sve u cilju povećanja sigurnosti prometa na cestama – poručio je župan Čačić.

Gradonačelnik Batinić podsjetio je da su mnoge od ŽUC-ovih cesta na području grada s lošim kolnikom, uske, bez mogućnosti mimoilaženja i predstavljaju ozbiljan sigurnosni problem.

- S obzirom na to, Grad je odlučio da kapitalnom donacijom od 500.000 kuna godišnje ŽUC-u Varaždin pomogne njihovoj ubrzanoj modernizaciji. Na taj način omogućit će se da se dio prometnica obnovi i rekonstruira već ove godine, a nakon toga ćemo postupno rješavati i druge, kao što su Radovan-Škriljevec, I. Željeznica, Željeznica-Prigorec i dr. - izjavio je Batinić.

print