Novosti

DADILJA Odgojiteljica Ivana Kušter otvorila „Svijet mašte“, prvi obrt za dnevnu skrb o djeci

Četvrtak

U prekrasnom i po svim propisanim standardima uređenom prostoru u obiteljskoj kući u Ivanečkom Vrhovcu od 4. siječnja službeno je počeo raditi „Svijet mašte“ – prvi privatni obrt na području grada Ivanca registriran za djelatnost dnevne skrbi o djeci. 

Otvorila ga je odgojiteljica Ivana Kušter, s radnim iskustvom stečenim u dječjim vrtićima Ivančice i Bambi. U „Svijetu mašte“ skrbit će o šestero djece u dobi od jaslica do polaska u školu (1-6 godina). Ali to će, kaže, biti tek privremeno, jerdjelatnost ubrzo namjerava proširiti zapošljavanjem još jedne dadilje pa će samim time moći primiti i više djece.

Za prihvat djece prostor je uređen na način da je cijelo prizemlje obiteljske kuće pretvoreno u mini vrtić.

-Imamo sobu za dnevni boravak djece opremljenu kutićima (za početak čitanja, obiteljski kutić, kuhinja, građevinski kutić i sl.), a opremljen je propisanom didaktom i igračkama. Sve je, u osnovi, isto kao i redovitom vrtiću, a radi se po vrtićkom programu – kaže prva ivanečka dadilja.

Uz sobu za dnevni boravak nalazi se i druga soba, za ručak i spavanje. 

Mini vrtić raspolaže i kuhinjom, kupaonicom sa sanitarnim čvorom i garderobom. Za vanjsko igralište u dvorištu sprave su naručene, kako bi za lijepa vremena djeca mogla vrijeme provoditi u igri na otvorenom.

Ono što je posebno zanimljivo jest da se gđa Kušter prilagođava i potrebama roditelja koji rade u smjenama te nudi mogućnost smještaja skrbi o malenima i tijekom poslijepodneva.

Cijena smještaja djeteta u „Svijet mašte“ iznosi 1.600 kuna, od čega Grad Ivanec roditeljima sufinancira 700 kuna. 

Ukoliko pak roditelj, zbog smjenskog rada, za dijete koristi kombiniranu uslugu za dnevnu skrb ujutro i poslijepodne, u tom slučaju cijena je 1.800 kuna.  

Cijena je nešto malo veća nego u vrtiću zato što djeca borave u manjoj skupini, veća je mogućnost individualnog rada, djeca se lakše prilagođavaju manjoj grupi, a neki će roditelji, zbog trenutačne epidemiološke situacije, prije odabrati boravak svog djeteta u manjoj skupini. Sve informacije o upisu djeteta u „Svijet mašte“ dostupne su na tel. 098 925 97 53 ili e-mailom na [email protected], Ivanečki Vrhovec 1.

print