Novosti

POD POKROVITELJSTVOM GRADA IVANCA 114 sudionika na 9. biciklijadi DŠR-a Salinovec

Ponedjeljak

U kolikoj su mjeri građani i mladež željni rekreacijskih manifestacija (to više što se u aktualnim epidemiološkim uvjetima mnoge otkazuju ili se odvijaju u ograničenom opsegu), pokazuje podatak da se tradicionalnoj biciklijadi DŠR-a Salinovec „Med skrajski bregi“ jučer pridružilo čak 114 sudionika.

Prekrasan dan kasnoga ljeta oni su iskoristili za bicikliranje na 30 kilometara dugoj relaciji Salinovec – Stažnjevec – Druškovec – Ribić Breg - Jerovec - Ivanec – Salinovec, s kraćim predasima na Ribić Bregu i kod ribičkog doma u Ivancu, gdje su ih dočekali kolači koje su ispekle članice DŠR-a Salinovec.

Sudionici su zastali i kod Vesne Štruklec u Ivancu, čija je obitelj nekad posjedovala mlin, a koja im je pričala o tome kak se nekad delalo kraj Bistrice.

Nakon povratka u Salinovec, za sve je sudionike organizirana okrepa kod nove škole.

Biciklijadu je organizirao DŠR Salinovec, u suorganizaciju se uključila gradska Turistička zajednica, a manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Grada Ivanca.

Organizatori su uputili javnu zahvalu svima koji su pomogli u njenoj realizaciji, uključujući i Policijsku postaju Ivanec.

print