Novosti

UNATOČ IGNORIRANJU ŽUPANIJE Ministar Štromar obišao Srednju školu Ivanec

Petak

U sjeni neugodne činjenice i teško shvatljivog ignoriranja službene institucije – a što potvrđuje podatak da ministru P. Štromaru Varaždinska županija nije poslala poziv da prisustvuje jučerašnjoj završnoj konferenciji o energetskoj obnovi zgrade Srednje škole Ivanec (iako je 2018. godine ugovor o energetskoj obnovi bio zaključen upravo s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja) - Štromar je mimo županijskog protokola došao u Srednju školu te je obišao u suradnji svojih domaćina iz Grada i ravnateljice škole mr. sc. Lidije Kozina.

- Škola je u svakom pogledu funkcionalna, komforna i estetski prekrasno uređena. Siguran sam da će i učenicima i profesorima omogućiti vrhunske uvjete učenja i rada, to više što je ova škola na nacionalnoj razini primjer izvrsnosti po privlačenju iznimno visokih sredstava iz EU fondova i razvijanju novih obrazovnih programa u STEM području – zadovoljan je Štromar.

S obzirom na neprestana nastojanja pojedinaca da zasluge (i) za ovaj golemi projekt pripišu isključivo sebi, potrebno je istaknuti da ukupna vrijednost projekta, nakon provedenih postupka javne i jednostavne nabave iznosi 9.460.284,56 kuna, a vrijednost prema ugovoru o dodjeli  EU sredstava je 8.262.439,65 kuna. Od toga je kroz bespovratna EU sredstva i nacionalne izvore osigurano  6.673.195,94 kuna ili oko 70%, dok je ostatak pokrila Županija.

print