Novosti

REALIZIRAN PROGRAM ZA 2019. Asfalt položen na 5,5 km cesta, u radove uloženo 3,1 mil. kuna

Srijeda

Polaganjem asfalta na cestovne dionice u Cerju Tužnom i u Ivanečkoj Željeznici, Grad Ivanec je prošlog mjeseca kraju uspješno priveo program modernizacije nerazvrstanih cesta za 2019. godinu.

Nakon što je asfalt položen na dva odvojka u Ivanečkoj Željeznici (odvojak Hranić i odvojak Benkus, ukupne duljine oko 300 metara), asfaltirano je i 800 metara nerazvrstanih dionica u Cerju Tužnom (NC Marof i mali odvojak u istočnom dijelu naselja).

Prethodno je dovršeno i postavljanje potpornog zida u Frankopanskoj ulici.

Navedenim radovima završen je kompletan modernizacijski program zacrtan za prošlu godinu, kojim je asfalt položen na 5,5 kilometara nerazvrstanih cesta širom administrativnog gradskog područja.

Radovi su stajali 3,1 milijuna kuna, investitor je bio Grad Ivanec, a asfaltiranje dionica je svotom od 391.000 kuna poduprlo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Sve naručene radove izvela je tvrtka PZC Varaždin.

Temeljem programa 2019., modernizirane su nerazvrstane ceste i odvojci na području mjesnih odbora Horvatsko, Jerovec Gornji, Prigorec, Gačice, Margečan, Lukavec, Radovan (Pece), Stažnjevec, Ivanečki Vrhovec, Ribić Breg, Ivanečka Željeznica i Cerje Tužno.

Također, u sklopu ovog programa rekonstruiran je dio Ulice Ljudevita Gaja te je položen asfalt na 500 metara Ul. Antuna Mihanovića u Ivancu, od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova do Kraševca.

Nastavak asfaltiranja slijedi ove godine, kada će se, temeljem Programa modernizacije za 2020. godinu, asfaltirati ceste u još desetak mjesnih odbora, a ulaganja su planirana u visini od 3,14 milijuna kuna.

print