Novosti

Muzej planinarstva Ivanec prvi put predstavljen na međunarodnom sajmu knjiga Interliber u Zagrebu

Srijeda

Muzej planinarstva Ivanec ove je godine prvi put predstavljen na Interliberu, 42. međunarodnom sajmu knjiga održanom na Zagrebačkom velesajmu, i to na 38. izložbi izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija.

Organizator ove tematske izložbe bio je Muzejski dokumentacijski centar (MDC) koji ovim projektom stručnoj i široj javnosti nastoji prezentirati izdavačku djelatnost muzeja i galerija iz cijele Hrvatske.

Ove je godine na izložbi sudjelovalo 116 muzeja sa 692 nove tiskane i elektroničke publikacije, 285 plakata te promidžbenog materijala poput razglednica, kalendara i letaka.

Muzej planinarstva Ivanec predstavio se publici katalogom i plakatom povijesne izložbe Život „Pod Belom“. Utjecaj obitelji Ožegović na svakodnevicu stanovništva belsko-radovanskog kraja autorice Ane Škriljevečki.

Podsjećamo, ovu je izložbu ivanečka javnost imala prilike vidjeti u rujnu ove godine u Muzeju planinarstva Ivanec, a ostvarena je sredstvima Ministarstva kulture i Grada Ivanca.

Katalog izložbe Život „Pod Belom“. Utjecaj obitelji Ožegović na svakodnevicu stanovništva belsko-radovanskog kraja sastoji se od predgovora v. d. ravnateljice Muzeja planinarstva Marine Držaić te uvodnih tekstova i kataloškog popisa, popraćenih fotografijama, čija je autorica A. Škriljevečki.

Grafički dizajn kataloga i plakata izložbe izradio je Mario Štrlek.

Inače, izložba muzejskih publikacija jedina je i najstarija manifestacija u hrvatskome i širem, europskom okruženju.

Sve publikacije prikazane na izložbi popisane su i objavljene u popratnom tiskanom i elektroničkom katalogu.

Zahvaljujući promociji, na izložbi su se djelatnošću Muzeja planinarstva mogli upoznati svi zainteresirani posjetitelji zagrebačkog Interlibera.

print