Novosti

ZAVRŠNA KONFERENCIJA Potpredsjednik Vlade P. Štromar otvorio energetski obnovljen društveni dom Lančić-Knapić (1,08 mil. kn)

Ponedjeljak

U ponedjeljak, 8. studenog, u ivanečkom prigradskom Mjesnom odboru Lančić-Knapić održana je Završna konferencija projekta „Energetska obnova društvenog doma Lančić-Knapić“ sufinancirana sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

U sklopu završne konferencije energetski obnovljen društveni dom otvorio je potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Uz domaćine na čelu s gradonačelnikom i aktualnim saborskim zastupnikom Miloradom Batinićem, konferenciji su nazočili i saborski zastupnik Mario Habek, glavna tajnica Ministarstva graditeljstva Jelena Zrinski Berger, savjetnica ministra Amalija Šašek, zamjenik gradonačelnika Branko Putarek, predsjednica Gradskog vijeća Ivanca Ksenija Sedlar Đunđek te predstavnici gradskih službi.

Ono što posebno veseli jest i to što su se na prigodnom skupu u povodu otvaranja doma okupili brojni mještani i rekreativci.

U ime mještana skup je pozdravila predsjednica Vijeća MO-a Lančić – Knapić Snježana Hrg te zahvalila resornom ministarstvu i Gradu Ivancu što su omogućili realizaciju ovog velikog ulaganja vrijednog 1,08 milijuna kuna.

Gradska pročelnica za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu Marina Držaić podsjetila je da je Grad Ivanec projekt obnove društvenog doma Lančić-Knapić aplicirao na EU fondove te posredstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iz EU fonda za regionalni razvoj povukao bespovratnih 526.500 kuna.

Obveza Grada bila je osigurati ostatak od 553.500 kuna, međutim, Grad je ovaj iznos smanjio za 250.000 kuna koje je povukao iz programa Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

Zahvaljujući visokim ulaganjima, društveni dom je dobio novi krov, termofasadu, izolaciju, novi sustav grijanja na plin, kompletne nove elektroinstalacije i rasvjetna tijela, dok su na krov postavljeni solarni kolektori za potrošnu toplu vodu.

Radove je izveo Mipcro Ivanec, a nadzor je obavio IPC inženjering Ivanec.

Obraćajući se mještanima, gradonačelnik M. Batinić istaknuo je da je Grad Ivanec iskoristio povećan priljev sredstava u proračun i dobivena EU sredstva usmjerio u sustavno uređenje ovog društvenog doma, koji je najkorišteniji od svih ovakvih društvenih objekata na gradskom području.

Kazao je također da otvaranjem doma aktivnosti ne staju. Veliko kombinirano sportsko igralište na Rekreacijskom centru Lančić je asfaltirano, a predstoje i daljnji radovi na budućem uređenju RC-a. U tom kontekstu pozvao je građane da se i oni uključe te, koliko je moguće, doprinesu vlastitim radom tamo gdje će to kod budućih radova biti moguće.

Skupu se obratio i ministar P. Štromar. Ističući dobru suradnju s gradonačelnicima i načelnicima sa sjevera Hrvatske, posebno je istaknuo odličnu suradnju s gradonačelnikom Ivanca i njegovim suradnicima te podsjetio i na neke druge projekte (mali komunalni radovi, cestogradnja) za koje su Ivancu stigla sredstva Ministarstva graditeljstva.

-Tako dugo dok sam u Zagrebu, vrata ovoga ministarstva su vam otvorena, a u ovoj Vladi Ivanec ima prijatelja – poručio je Štromar te nakon toga energetski obnovljen društveni dom u Knapiću proglasio otvorenim.

Gosti i uzvanici potom su obišli dom. Riječ je o velikom objektu površine preko 350 m2, koji je obnovljen od poda do krova.

Sagrađen je 1985. godine samodoprinosom mještana koji su izdvajali novac i fizički gradili dom. Međutim, s dugim godinama korištenja dom se dobrim dijelom amortizirao i „potrošio“, pa je njegova energetska obnova bila nužna.

print