Novosti

Poziv na radionice za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a Sjeverozapad

Petak

Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad, čiji je član i Grad Ivanec, počela je s održavanjem sastanaka partnerskih odbora i radionica u cilju izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a. U skladu sa smjernicama za izradu Strategije, potrebno je definirati viziju, ciljeve i prioritete razvoja LAG-a do 2020. godine, dokad traje tekuća financijska perspektiva EU. Strategija je jedan od dokumenata koji su neophodni za kandidiranje projekata i optimalno korištenje sredstava iz Europskog fonda za ruralni razvoj pa je u tom kontekstu nužna izrada Lokalne razvojne strategije.

U taj proces  potrebno je uključiti sve zainteresirane – građane, tvrtke, ustanove, OPG-ove, turističke zajednice i sve druge koji mogu dati svoj aktivan doprinos kreiranju politike razvoja.

Prva u nizu planiranih radionica održana je u Varaždinu u prosincu, dok će ostale biti organizirane tijekom ovog mjeseca u sjedištima pojedinih članica LAG-a. Prva od njih, na temu razvoja poljoprivrede, bit će u Vidovcu u utorak, 12. siječnja, a ista radionica ponovit će se dva dana kasnije, 14. siječnja, u Petrijancu. Ivanec će u utorak, 19. siječnja, biti domaćin radionice o razvitku turizma i gospodarstva, a nakon toga pojedine tematske radionice bit će održane i u Lepoglavi, Cestici i Varaždinu.

U prilogu objavljujemo terminski plan radionica za izradu Strategije LAG-a Sjeverozapad do 2020. godine te pozivamo sve zainteresirane da se uključe u njihov rad.

Fotografija: LAG Sjeverozapad

print