Novosti

5. smotra dramskog stvaralaštva djece predškolske dobi

Ponedjeljak

Na Smotri dramskog stvaralaštva djece predškolske dobi koja je u organizaciji Dječjeg vrtića Ivančice jubilarni peti put u petak, 17. travnja, održana u amfiteatru Srednje škole, nastupilo je stotinjak djece iz osam dječjih vrtića. 

Tema ovogodišnje smotre bila je Život u dvorcu, tako da je mnogobrojna publika mogla uživati u vrlo šarolikom odabiru poznatih naslova. Među njima je bila i Cvilidreta u izvedbi mališana iz klenovničkog Dječjeg vrtića Latica te Pepeljuga iz vrtića Maja pčelica u Ladanju Donjem. Po prvi puta na smotri je nastupio i DV Runolist iz Žarovnice čiji su se mališani predstavili scenskom igrom Princeza i žabac.

Nadalje, Pomiješanom kozjom bajkom gledatelje su počastili mali polaznici Dječjeg vrtića Lepoglava, a prvi put, i to vrlo uspješno, nastupili su i klinci iz viničkog Dječjeg vrtića Sreća.

Posebno kvalitetan rad s djecom na polju govornog izražavanja i stvaranja te kreativnih igri koje svakodnevno žive u njihovim vrtićima pokazala su djeca iz ivanečkog vrtića Ivančice koja su izvela Dvorsko vjenčanje te mališani iz Područnog odjela u Radovanu s vrlo dopadljivom scenskom igrom Kmeti i gospoda.

Poseban gost smotre bio je Dječji vrtić Novi Marof, čiji su polaznici gledateljima ispričali priču o gospođi Lujzi i njenom životu Na dvoru u Novom majuru.

print