Novosti

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u organizaciji Koordinacije braniteljskih udruga, župe Ivanec i Grada Ivanca u utorak, 17. studenog

Petak

U utorak, 17. studenog, i žitelji grada Ivanca odat će počast Vukovaru, simbolu stradanja, ali i otpora i neizmjerne žrtve što su je u teškim danima 1991. godine, braneći grad od velikosrpske agresije, podnijeli vukovarski branitelji i građani grada heroja. Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara organiziraju Koordinacija braniteljskih udruga grada Ivanca i župa Ivanec, a u organizaciju se uključio i Grad Ivanec.

Evociranje sjećanja na Vukovar počet će u 18 sati, misom za sve vukovarske žrtve u župnoj crkvi Sv. Marije Magdalene u Ivancu. Oko 19 sati svi okupljeni građani i vjernici u mimohodu će od crkve krenuti prema spomeniku poginulim braniteljima gdje će biti kraća molitva za poginule. Putem od crkve do spomen obilježja palit će se svijeće i postavljati ih na rubnjake, kako bi u večernjim satima te u noći od 17. na 18. studeni podsjetile građane na tragične događaje koji su uslijedili nakon pada Vukovara i na njegova golema ljudska i materijalna stradanja u Domovinskom ratu.

Organizatori pozivaju sve građane da se pridruže mimohodu i paljenjem svijeća odaju počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama grada heroja.

Posebno napominjemo da će radi sigurnosti sudionika mimohoda i svih koji će toga dana u centru grada htjeti zapaliti lampaše i „dušice“, toga dana biti zatvoren promet u centru Ivanca i to u vremenu od 18.30 do 19.30 sati.

print