Novosti

Izvode se radovi na uređenju kinodvorane u Ivancu vrijedni 360.000 kuna

Petak

Počeli su radovi na uređenju kinodvorane u Ivancu koji bi u konačnici trebali rezultirati prerastanjem kina u moderan multifunkcionalni prostor za 3D projekcije i za održavanje raznih koncertnih, kazališnih i drugih kulturnih događanja. Digitalna oprema već je nabavljena i to iz 300.000 kuna bespovratnih sredstava Ministarstva kulture i iz kredita Pučkog otvorenog učilišta „Đuro Arnold“.

Budući da sadašnji prostor kinodvorane ne samo da ne odgovara novoj tehnologiji, već su tu i drugi problemi vezani uz starost i trošnost prostora (uključujući i zastarjelu binu, platno, podove i dr.), prišlo se izradi projekata cjelovite obnove zgrade i unutarnjeg prostora.

Sada se izvode građevinsko – obrtnički radovi na dijelu prizemlja i uređivanju novih sanitarnih čvorova te na postavljanju dijela nove stolarije, a financiraju se iz 80.000 kuna donacije Ministarstva kulture.

U ponedjeljak počinje sanacija krovišta kina i radovi na postavljanju toplinske izolacije tavana. Njihova vrijednost je 280.000 kuna, od čega je 200.000 kuna povučeno iz Ministarstva gospodarstva, a 80.000 kuna izdvaja Učilište.

print