Novosti

Gradu Ivancu uručena milijun kuna vrijedna odluka o financiranju energetske obnove ivanečkog vrtića iz Europskog regionalnog fonda i Kohezijskog fonda

Petak

Na konferenciji održanoj u velikoj dvorani Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u Zagrebu u četvrtak su, 5. studenog, gradovima i odgojno – obrazovnim ustanovama uručene odluke o financiranju njihovih projekata u sklopu dva pilot projekta  -  „Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ i „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“, financiranih iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj i sredstava Kohezijskog fonda.

 Među ukupno deset dobitnika europskog novca bio je i Grad Ivanec, koji je na natječaj kandidirao projekt energetske obnove ivanečkog Dječjeg vrtića Ivančice i za njega povukao 997.675 kuna bespovratnih sredstava.

Grad je, naime, prijavio projekt ukupne vrijednosti 1,57 milijuna kuna, od čega je 1,42 milijuna kuna ocijenjeno prihvatljivim za financiranje. Od te svote odobreno je (s obzirom na indeks razvijenosti Ivanca) financiranje 70 posto investicije što iznosi gotovo milijun kuna. Iz preuzetih odluka vidljivo je da će se energetska obnova vrtića financirati svotom od 427.575 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, dok će se 570.100 kuna financirati iz sredstava Kohezijskog fonda putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Odluke je predstavnicima gradova i ustanova uručila resorna ministrica Anka Mrak Taritaš, a u ime Grada Ivanca primio ju je zamjenik ivanečkog gradonačelnika Branko Putarek.

Konferenciji je nazočila i mr. sc. Lana Labaš, direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o., tvrtke koja za potrebe Grada priprema i kandidira projekte za EU fondove.

print