Novosti

Gimnaziji Ivanec 1,33 milijuna kuna iz programa Eureka pri Europskom socijalnom fondu

Četvrtak

Na svečanosti u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta srednjim školama uručeni su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava iz natječaja Promocija kvalitete i unapređenje sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini iz Europskog socijalnog fonda. Riječ je o ugovorima „teškim“ 25,6 milijuna kuna, a namijenjeni su programima u gimnazijama koji će učenicima omogućiti stjecanje dodatnih kompetencija u matematici, prirodoslovlju i informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.

Među dobitnicima je i Srednja škola Ivanec, koja je potpisala ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Heureka – spoznajom do uspjeha vrijedan 1,33 milijuna kuna. Projekt će omogućiti da se u gimnazijsko obrazovanje uvedu inovativni fakultativni predmeti Statistika, Eksperimentalna fizika, Digitalna kartografija i Razvoj mobilnih aplikacija i ujedno, osigurati materijalne i kadrovske uvjete za njihovo izvođenje. Time će se učenici uvelike osposobiti za nastavak obrazovanja, dok će nastavnici steći veće kompetencije za kvalitetno i suvremeno poučavanje.

Podsjećamo da se u Srednjoj školi već provodi jedan EU projekt, a to je projekt Suvremene metode u nastavi (SMUN). Provodi se u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013. iz sredstava Europskog socijalnog fonda, koji je za njegovu provedbu školi osigurao 100 posto novca, odnosno, 1,51 milijuna kuna bespovratnih sredstava. SMUN se provodi u Ekonomskoj školi, za smjer ekonomista, a njegov glavni cilj jest uvođenje suvremenih metoda u nastavu koje će učenicima omogućiti da steknu tražene praktične sposobnosti i tako si osiguraju veću konkurentnost na tržištu rada.

print