Novosti

U budućoj zoni stambene i stambeno - poslovne namjene u Ivancu počelo postavljanje plinovoda i vodovoda

Srijeda

Nakon završetka radova na polaganju kanalizacijskog sustava, u budućoj zoni stambene i mješovite namjene u Ivancu počelo je postavljanje vodovoda i plinovoda. Podsjećamo, riječ je o  zoni ispod Osnovne škole, omeđenoj Kovačićevom (obilaznica) i Preradovićevom ulicom, ukupne površine 35.000 četvornih metara, gdje će se nakon opremanja parcela priključcima vode, plina i kanalizacije, otvoriti prilazi prema 16 novih gradilišta i time omogućiti stambena i stambeno - poslovna gradnja u ovom atraktivnom kvartu.

Radove sada izvode Ivkom vode i Ivkom plin, a postavlja se oko 400 metara vodovoda i plinovoda. Bit će izvedeni i priključci na sve parcele. Procijenjena vrijednost radova na postavljanju vodovoda je oko 190.000 kuna, a na plinovodu oko 70.000 kuna.

U utorak, 3. studenog, gradilište je obišao gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i direktor Ivkoma d.d. Mladen Stanko s tehničkim direktorom Ivkom voda Rankom Zboduljom i voditeljem projekta plinofikacije Nevenom Carem. Nakon završetka ovih radova Grad Ivanec provest će radove na uređenju dviju makadamskih prometnica kojima će se vlasnicima omogućiti prilaz do svake parcele. Za taj dio radova natječajni postupak proveo je Grad Ivanec, a investicija je vrijedna  112.000 kuna.

  

print