Novosti

Iz EU Fonda za regionalni razvoj Grad Ivanec povukao blizu milijun kuna za energetsku obnovu vrtića u Ivancu

Četvrtak

Projekt energetske obnove zgrade ivanečkog vrtića, koji je Grad Ivanec prijavio na pilot – projekt „Energetske obnove zgrada i korištenja obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ uvršten je u popis dvanaest takvih projekata na razini Hrvatske i s blizu milijun kuna bit će financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj – Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Odluke o sufinanciranju dobitnicima će na konferenciji u Zagrebu, koja je sazvana za četvrtak, 5. studenog, uručiti ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš. Ovakva odluka iz razumljivih je razloga obradovala i zaposlene u gradskoj upravi, jer Grad je bio taj koji je kandidirao projekt i povukao sredstva potrebna za energetsku obnovu vrtićke zgrade. Točnije, Grad je prijavio projekt ukupne vrijednosti 1,57 milijuna kuna, od čega je 1,42 milijuna kuna ocijenjeno prihvatljivim za financiranje. Prema uvjetima natječaja, 70 posto investicije ili blizu milijun kuna pokrit će se iz donacijskih sredstava.

To je tek jedan od više projekata za koje je Grad novac dosad povukao iz EU fondova. Rezultati drugih kandidiranih projekata tek se očekuju, a Grad ima spremno i više projekata za kandidiranje na EU Fond za ruralni razvoj koji će, očekuje se, biti otvoren još ove godine.

print