Novosti

PREKRASAN OPROŠTAJ PREDŠKOLACA OD DJEČJIH VRTIĆA „Vrtiću moj, bye, bye, pozdravljam sad dječji raj!“

Subota

Prekrasnim plesnim i scenskim programom izvedenim na centralnoj bini na gradskoj špici u petak, 21. lipnja, 83-oje predškolaca dječjih vrtića Ivančice Ivanec i njegova područnog odjela u Radovanu te Dječjeg vrtića Bambi (svi polaznici 10-satnog redovitog programa), oprostili su se od vrtićkih dana.

Bilo je to veliko uzbuđenje za djecu i njihove ponosne roditelje, bake i djedove, od kojih mnogi nisu mogli suspregnuti suze činjenicom da su najraniji dani djetinjstva njihovih mališana tako brzo prošli te da najesen, polaskom u školu, i za jedne i za druge počinje novo, drukčije razdoblje.

A djeca iz grupa Tratinčice i Pužići i ovoga puta oduševljeno su pjevala iz svega glasa, izvodila prave scenske igre, govorila stihove, plesala i glumila, dok su Mravići iz Radovana sve digli na noge ritmovima Rim tim tagi dim.

Predvođeni svojim ponosnim tetama odgojiteljicama, nastupili su i mališani Dječjeg vrtića Bambi te svima prenijeli glavnu poruku: Vrtiću moj, bye, bye, pozdravljam sad dječji raj, škola mene čeka, učiti je – dovijeka!“.

Program je vodila odgojiteljica DV Ivančice Danijela Hudoletnjak te uputila javnu zahvalu njegovu osnivaču, Gradu Ivancu, poručivši da je prepoznao Vrtić kao temelj zajednice imjesto gdje djeca stječu prva znanja. 

Na oproštajnoj svečanosti predškolci gradskog Dječjeg vrtića Ivančice gradonačelniku Miloradu Batiniću uručili su svoj rad, kompilacije četiriju prekrasnih slika motiva Ivanca, koje su sami izradili.

Kazavši da je oduševljen prekrasnim dječjim programom, gradonačelnik je zahvalio i djelatnicima vrtića i roditeljima što su podigli i do škole ispratili još jednu novu generaciju:

-Gledajući vaše nastupe i slušajući recitacije i program koji ste izveli, siguran sam da u školi nećete imati nikakvih problema s učenjem i svladavanjem pjesama i stihova - istaknuo je, među ostalim, Batinić, te djeci, koja najesen postaju prvašići,poklonio flomastere i bojice te pune košare slatkiša. Program je pratio i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić i predstavnici gradskih službi.

Nakon programa na gradskoj špici, oduševljena djeca su igru nastavila na mnoštvu sprava u gradskom parku Ivanec koji je, kao što smo već izvijestili, u povodu Dana grada pretvoren u velik dječji park, prepun raznih sprava za igru i zabavu.

print