Novosti

U NISKOM STARTU PRIPREME ZA 12. IVANEČKI KOTLIĆ Sudjeluje rekordnih 55 ekipa, od kojih 54 natjecateljske! Bit će gulaša, sarme, graha s junetinom – ne propustite!

Četvrtak

„Bruse“ se posljednje pripreme za najpopularniju manifestaciju u sklopu Dana grada Ivanca – Ivanečki kotlić, natjecanje ekipa u kuhanju gulaša u kotliću!

Odaziv je rekordan, sudjeluje čak 55 ekipa, od kojih će na prostoru novog skate i biciklističkog parka njih 54„ukrstiti“ kuhače u nastojanju da upravo njihov gulaš osvoji pobjednički kotlić. Među prijavljenim ekipama su i one iz Zagreba, Grubišnog Polja, Varaždina, Završja, Lepoglave, Bednje, Klenovnika, Dubravca itd., od kojih svaka najavljuje da dolazi po pobjednički kotlić, što je dodatna motivacija domaćim ekipama da se pripreme za snažan kuharski okršaj!

Uz  ekipu Ivančice d.d. Ivanec, gulaš će kuhati i ekipa stranih radnika iz Sri Lanke pa će to biti i prilika da se kuša i njihov gulaš s egzotičnim mirodijama (bit će spravljen od svinjetine).

Gradska ekipa kuha 130 litara graha

Ove godine, izvan natjecateljske konkurencije, na Kotliću sudjeluje i ekipa gradske uprave Ivanec  pod nazivom „Grad za građane“, koja će u „alfi“ kuhati 130 litara graha „pojačanog“ s desetak kila junetine. Sve potrebno za kuhanje i kompletnu opremu osigurava tvrtka ISF Tome Fištreka.

Marija Cafuk iz Cargovca, čuvarica sjemena varaždinskog zelja i vlasnica OPG-a Cafuk, i ove se godine, već tradicionalno, uključuje na Kotlić donacijom više od 100 sarmi, od kojih će se dobrovoljni prilog usmjeriti za humanitarne svrhe, za Zakladu Grada Ivanca. Usto, gđa Cafuk će donirati i znatnu količinu povrća sa svoga OPG-a te bučino ulje.

Po svemu sudeći, očekuje nas još jedno sjajno druženje u nezaboravnom štimungu ekipa sastavljenih od članova udruga, kvartovskih društava, tvrtki te raznih drugih neformalnih skupina, ali i političkih stranaka.

Ne zaboravite – danas izvlačenje lokacija!

Podsjećamo sve prijavljene ekipe da danas (četvrtak, 20. lipnja) u 19 sati dođu na izvlačenje lokacija u dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec, Ulica V. Nazora 6/II. Nakon izvlačenja ekipe među sobom mogu dogovoriti zamjenu lokacija. Onima koje ne mogu doći mjesta će se dodijeliti po redoslijedu prijava.

Generalni sponzor Vugrinec d.o.o.

Generalni sponzor: Mesnice Vugrinec d.o.o. iz Zaprešića, koje imaju svoju prodavaonicu mesa i mesnih proizvoda u zadružnoj zgradi na gradskoj špici. Mesnice Vugrinec za Kotlić poklanjaju oko 150 kg mesa (3 kg po ekipi) te po kilogram masti i svinjske nožice (za posebnu „duhu“ gulašu) za sve ekipe!

Dio potrebnih količina (2 kg po ekipi) osigurava i Grad Ivanec.

A sve ovo znači samo jedno: Nikako ne propustite Ivanečki kotlić ove subote, 22. lipnja! Dođite na ručak na otvorenom i pridružite se uvijek sjajnom štimungu na Ivanečkom kotliću!

Minimalni dobrovoljni prilog za gulaš, sarme i grah je 2 eura, a sve sudionike, građane i sve ostale pozivamo da, po mogućnosti, izdvoje i koji cent više, jer svaki prilog namijenjen je Zakladi Grada Ivanca.

Cilj: skuhati što više gulaša i njegovom podjelom prikupiti što više novčanih priloga za Zakladu Grada Ivanca, koja pomaže u liječenju i nabavi lijekova brojnoj bolesnoj djeci i odraslim građanima te mnogim građanima i obiteljima a koji žive u iznimno teškim materijalnim prilikama.

Atraktivne nagrade

Atraktivne nagrade za najbolje ekipe (pobjedničke kotliće te poklon torbe s brendiranim suvenirima Ivanca – Planinarskog grada) i ove godine osigurava Grad Ivanec i drugi sponzori, a manifestaciji se s velikim brojem doista vrijednih i atraktivnih nagrada pridružuju i brojni sponzori.

Glazbeni štimung: Faringaši iz Prigorca

Program vodi: Andreja Loparić

Kuhanje počinje oko 9 sati, a planirano je da se rezultati natjecanja proglase oko 12.30 sati. Gulaše će i ove godine ocijeniti kuharski žiri u sastavu Ljiljana Sedlanić, šefica kuhinje Hotela Trakošćan, Josip Kelemen, šef kuhinje KTC-a Ivanec i Branka Sambolek, kuhar-majstor Restorana BVB Ivanec.

Sve građane pozivamo da se pridruže jedinstvenom zabavnom ambijentu Ivanečkog kotlića 2024.!

U prilogu ovoga teksta je popis svih sponzora Ivanečkog kotlića 2024. – zahvaljujemo svima! – te popis svih prijavljenih ekipa-sudionica.

Vidimo se u subotu na Ivanečkom kotliću!

print