Novosti

UDRUGA TJELESNIH INVALIDA ILO IVANEC Održan Međunarodni susret osoba s invaliditetom

Četvrtak

Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec održala je u srijedu, 19. lipnja, 21. međunarodni susret osoba s invaliditetom „Poleg jedne velke gore – Ivanec 2024.“. Ova manifestacija dio je službenog programa proslave Dana grada Ivanca, a njegovo održavanje financijski podupire Grad Ivanec.

Domaćinima su se pridružili brojni gosti iz cijele Hrvatske: Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, Društvo osoba s invaliditetom Varaždin, Udruga osoba s invaliditetom Križevci, Udruga invalida Donje Stubice, Udruga tjelesnih invalida Grada Siska, Športsko društvo Bartolovec, UDVDR Ivanec te Udruga invalida Koprivničko – križevačke županije.

Oni su snage odmjerili u natjecanjima u pikadu, visećoj kuglani, igri „nabaci kolut“ te u belotu.

U svojem uvodnom obraćanju, predsjednik Udruge ILO Juraj Putarek najavio je kako će se nakon završetka natjecateljskog dijela programa druženje nastaviti uz ples, a za one koji nisu zainteresirani za plesni podij, organizirat će se gledanje nogometne utakmice između Hrvatske i Albanije na Europskom prvenstvu.

Susret se održao u Restoranu BVB, a otvorio ga je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, koji je okupljene domaćine i njihove goste pozdravio u ime Grada Ivanca i gradonačelnika Milorada Batinića, te ih pozvao da boravak u Ivancu iskoriste za obilazak gradskih atrakcija ili nekih od brojnih događanja koje se trenutačno održavaju u sklopu proslave Dana grada.

Zamjenik gradonačelnika M. Friščić čestitao je udruzi ILO na njenom dosadašnjem radu i brizi za sugrađane s invaliditetom:

-Vaše djelovanje puno je važnije od organizacije ovakvih događanja, vi nas sve educirate i osvještavate o potrebama, problemima i zdravstvenom stanju osoba s invaliditetom. Zahvaljujući tome, Grad Ivanec vas može poduprijeti u nastojanjima da vam se omogući život bez arhitektonskih prepreka. Svi novi objekti javne namjene, poput Centra za posjetitelje Kukuljević i zgrade bivšeg Retra, projektirani su  tako da budu u potpunosti dostupni osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, i to u mjeri koja predstavlja nadstandard, a ne samo zakonsku obvezu. Grad Ivanec nastavit će podupirati aktivnosti i projekte udruge ILO i u budućnosti - izjavio je zamjenik gradonačelnika te okupljenima poželio dobru zabavu.

Domaćinima se obratio i predsjednik Gradskog vijeća Ivanec Zdenko Đuras:

- Već 21. susret po redu predstavlja veliku i lijepu brojku, a vaše aktivnosti i svakodnevni angažman važna su stvar za Ivanec. Pružam vam punu podršku za daljnji rad, a na pomoć uvijek možete računati. Želim vam puno uspjeha, a kroz današnji dan i puno zabave – poručio je Đuras.

Sudionicima je pozdravne riječi uputio i predsjednik UDVDR-a - Ogranak Ivanec Ljudvek Cikač.

Okupljeni su tijekom susreta mogli razgledati numizmatičku zbirku Martina Lukavskog i kušati med pčelara Marijana Vusića.

print