Novosti

PLESNI KLUB IVANČICA Prekrasnom plesnom priredbom obilježena 15. godišnjica rada – zaplesalo svih 180 plesačica!

Nedjelja

Plesni klub Ivančica Ivanec ljetnom je plesnomprodukcijom proslavio 15 godina kontinuiranog rada i plesnog stvaralaštva.

Plesni spektakl održan je u subotu, 15. lipnja, u prepunoj sportskoj dvorani Srednje škole Ivanec, a proslava ovog značajnog jubileja ujedno je bila i dioovogodišnjeg programa Dana grada Ivanca.

Za sve roditelje, prijatelje i goste zaplesalo je 180 plesačica iz svih plesnih skupina - grupe juniorki, kadetkinja, mini kadetkinja te mini grupa i grupa plesačica Dječjeg vrtića Bambi Ivanec.

Sjajni, pomno odabrani i raznoliki kostimi, uvježbani pokreti, odabrane melodije stranog popa, rocka i alternativne glazbe, koreografije obogaćene raznim rekvizitima, potpuna sinkronizacija i usklađenost plesne grupe - sažetak su prikazanog, a rezultat su upornih vježbi i rada.

U svom obraćanju publici, voditeljice Plesnog kluba ističu kako su najviše ponosne na napredak i rast, koji je konstantan od samog osnutka kluba 2009. godine. Posebno izdvajaju segment rada s djecom predškolske i školske dobi. Rad s djecom, ističu,znači rad na razvijanju ritma, pokreta, snalaženja u prostoru, a razvija se i specifična plesna profinjenost. 

No, ono na što su također ponosne višegodišnja suprijateljstva koja se stvaraju kroz zajedničke plesne vježbe.

Što se tiče minule plesne godine, članice PK Ivančica mogu se pohvaliti prvim mjestima i medaljama osvojenima na plesnim natjecanjima diljem Hrvatske. Dio tog plesnog umijeća i uspjeha prezentiran je na održanoj produkciji i ivanečkoj publici, koja je svaku točku nagradila gromoglasnim pljeskom i ovacijama.

Ljetnu plesnu produkciju, kao i 15. obljetnicu postojanja Plesnog kluba Ivančica, financijski jepodržao Grad Ivanec, koji i u drugim segmentima prati rad ovog vrijednog kluba i njegovih voditeljica.Iskrene čestitke!

 

print