Novosti

Odlukom Ministarstva gospodarstva, Gradu Ivancu i DVD-u Ivanec novo vatrogasno vozilo

Srijeda

Vozni park DVD-a Ivanec od utorka je, 27. listopada, bogatiji za još jedno vozilo – vrijednu vatrogasnu autocisternu zapremnine 7.000 litara vode. Riječ je o novom vozilu koje je Gradu Ivancu na čuvanje povjerilo Ministarstvo gospodarstva, a Grad ga je ustupio DVD –u Ivanec.

Vozilo su domaćinima na čelu s gradonačelnikom Miloradom Batinićem, dogradonačelnicima Brankom Putarekom i Čedomirom Bračkom te predsjednikom DVD-a Mladenom Stankom predali zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić i pomoćnik ministra Ivo Milatić, aktualni ravnatelj robnih rezervi RH. Primopredaji je nazočio i varaždinski župan Predrag Štromar, koji je lobirao kako bi ovo vrijedno vozilo stiglo u Ivanec.

- Riječ je o vozilu čija je osnovna namjena prijevoz pitke vode, ali je opremljeno i svim uređajima za gašenje požara. DVD-u Ivanec bit će vrlo velika pomoć u operativi i zaštiti, to više što postojeća cisterna zbog starosti više nije mogla na adekvatan način pratiti navalno vozilo - istaknuo je zapovjednik DVD-a Ivanec Mario Rogina ne krijući zadovoljstvo vrijednom donacijom.

print