Novosti

KUD-u Salinovec srebro na državnoj smotri hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u Koprivnici

Ponedjeljak

Kao pobjednik 12. županijske smotre u kategoriji izvornog folklora, Kulturno umjetničko društvo Salinovec je u subotu, 24. listopada u Koprivnici na 22. susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina predstavljalo Varaždinsku županiju te u konkurenciji trinaest KUD-ova osvojilo drugo mjesto za izvedbu koreografije Išla je djevojka.

Stručno povjerenstvo u sastavu dr. sc. Tvrtko Zebec, prof. Ivan Potočnik i prof. Ivančica Ivkanec imalo je vrlo težak zadatak odabrati tri najbolja KUD-a, s obzirom na to da je svaki od njih predstavljao izvorni folklor, odnosno izvodio ples i pjesme svojeg kraja koje nitko drugi i ne može izvesti bolje od njih samih.

- Za takav uspjeh zaslužni su svi članovi KUD-a - plesači, svirači te glazbeni voditelj Robert Štorga i folklorni voditelj Tihomir Kukulić koji je zaslužan za scenu, a ujedno je i autor koreografije, također i Upravni odbor na čelu s predsjednicom Valentinom Posavec Kovač.

- Nagrada na državnoj smotri velika nam je motivacija i poticaj za daljnji rad. U želji da ne ode u zaborav, KUD Salinovec će i dalje njegovati izvorni folklor, čuvati kulturnu baštinu i kulturni identitet svog kraja te prenositi to divno bogatstvo na mlađe naraštaje – ističe predsjednica V. Posavec Kovač te najavljuje sudjelovanje KUD-a na europskom folklornom natjecanju u Filderstadtu 31. listopada, kada će predstavljati svoju domovinu i Grad Ivanec na 3. susretu čuvara hrvatske etno baštine.

print