Novosti

Svečani prijam za dobrovoljne davatelje u povodu 25. listopada, Dana dobrovoljnih darivatelja krvi

Ponedjeljak

U povodu Dana dobrovoljnih darivatelja koji se obilježava 25. listopada, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec svečanim je prijemom zahvalilo članovima svoje velike obitelji koji davanjem krvi spašavaju živote i zdravlje naših sugrađana. Svečani prijam za 32 dobrovoljna darivatelja krvi održan je u hotelu Orion u Horvatskom, u petak, 23. listopada.

Priznanja dobrovoljnim darivateljima dodjeljuju se građanima koji su krv poklonili  35, 50, 55, 75 i 100 puta. Za 100 puta darovanu krv, ravnateljica GDCK Ivanec Jasminka Ruhek dodijelila je zahvalnicu i zlatni znak priznanja te ručni sat Ivanu Čičeku iz Ivanca.

Zahvalnicu i veliki srebrni znak priznanja za 75 puta darovanu krv primili su Antun Hajduk, Stjepan Kraš, Stjepan Laljek, Dražen Petrač, Dragutin Golub, Vlado Kušter i Stjepan Kračun, dok su Marija Bosilj, Ljubica Peček, Marija Korpar i Renata Cerovčec primile zahvalnicu i veliki srebrni znak priznanja za 55 puta darovanu krv.

Milan Baniček, Jerko Bošković, Ivan Geci, Božidar Košćak, Ranko Roc, Tibor Varga, Zvonko Bunić, Andrija Korpar, Zdravko Peharda, Davor Foder, Ivan Marković, Zvonko Vrbec, Darko Hanžek i Marko Matuza primili su zahvalnicu i mali srebrni znak priznanja za 50 puta darovanu krv. Jasenki Kušen, Jadranki Latin, Sonji Hehet, Katarini Bunić, Veri Kušen i Zdenki Posavec uručene su zahvalnice i mali srebrni znak za 35 puta darovanu krv.

Svečanosti su nazočili i dobrovoljni darivatelji krvi koji su ranijih godina primili zlatni znak priznanja za 100 puta darovanu krv. Rekorder među njima bio je Antun Herceg iz Ivanca koji je krv darovao čak 150 puta. Velikoj humanoj obitelji ove se godine pridružuje još 260 darivatelja, koji su primili zahvalnicu za dosad darovanu krv.

Uz predsjednika Nadzornog odbora GDCK Ivanec Josipa Polančeca, davateljima je, u ime Grada Ivanca, izraze zahvalnosti uputio i dogradonačelnik  Ivanca Čedomir Bračko.

U neslužbenom dijelu programa nazočne je zabavljala Glumačka družina Komedijaši iz Stažnjevca.

print