Novosti

KOMEDIJAŠI NA DRŽAVNOM FESTIVALU Marini Đurasek nagrada za najbolji dramski tekst

Utorak

Glumačka družina Komedijaši iz Stažnjevca, koja djeluje u sklopu KUU Stažnjevec, sjajno je predstavila našu županiju i grad na 64. festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama.

Kao što smo izvijestili, kao pobjednici Županijske smotre dramskih amatera, na državnom festivalu Komedijaši su nastupili s prvonagrađenom predstavom Željezne hortenzije.

U jakoj konkurenciji najboljih kazališnih amatera iz cijele Hrvatske, Marini Đurasek, autorici predstave, pripala je nagrada za najbolji dramski tekst. Protagonistima Komedijaša pripale su brojne nominacije. Tako je Miroslav Rohtek nominiran za najbolju glavnu mušku ulogu, Marijana Krajina za najbolju glavnu žensku ulogu, a Roman Sakalj i Marina Đurasek za najbolje sporedne uloge.

-Smatramo da smo osvojenom nagradom i nominacijama ostvarili svoj dosad najveći uspjeh na državnoj razini. No, ono na što smo posebno ponosni jest zajedništvo koje nas veže, vrijedna iskustva te brojna prijateljstva i suradnja koju smo dogovorili s glumačkim skupinama – istaknuo je po povratku iz Vodica tajnik KUU Stažnjevec Miroslav Rohtek.

O vrijednosti njihova uspjeha govori i konkurencija: tijekom šest festivalskih dana odigrana je 21 predstava u izvedbi društava iz 18 županija. Podsjetimo, Stažnjevčani su generalnu probu Željeznih hortenzija imali u Kinu Ivanec, a gdje su se dan prije, 16. svibnja, premijerno predstavili ivanečkoj publici.

Grad Ivanec novčano je podržao nastup Komedijaša u Vodicama.

print