Novosti

UTRKA 24 SATA IVANČICE Sudjelovalo rekordnih 255 trkača, pobjeda Slovencu Ivi Hrastovcu s 19 uspona i spuštanja

Ponedjeljak

Na 5. izdanju utrke 24 sata Ivančice, jedne od najekstremnijih utrka takve vrste u Hrvatskoj, koju je prošlog vikenda organizirao SRD 315 Sjeverozapad iz Varaždina, nastupilo je čak 255 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije.

Planinari, rekreativci i zaljubljenici u prirodu započeli su svoje uspone s parkirališta na Rapikovcu u petak, 12. travnja u 19 sati te se idućih 24 sata, cijelu noć i cijeli sljedeći dan, neumorno penjali do vrha Ivančice i ponovno se spuštali. Jer cilj je bio u jednom danu što više puta popeti se na vrh Ivančice i spustiti se do Prigorca.

Utrku je i ove godine novčano podupro Grad Ivanec, a uključila se i Turistička zajednica Grada Ivanca.

U ime pokrovitelja i grada domaćina, sve sudionike pozdravio je zamjenik gradonačelnika Ivanca Marko Friščić.

Pošto je riječ o utrci koja na jedinstven način promiče Ivanec kao Planinarski grad, u promociju brenda vlastitim se primjerom uključio i sam zamjenik gradonačelnika te odradio pet uspona (preko Konja i Pionira).

Otvaranju je nazočio i predsjednik Turističke zajednice Ivanec Boris Jagetić Daraboš.

Ovogodišnji ukupni pobjednik utrke je Ivi Hrastovec iz Slovenije, koji je u 24 sata uspješno odradio čak 19 uspona i spuštanja, drugi je bio Rok Cokan sa 17, a treće mjesto pripalo je Marijanu Butorcu sa 16 uspona i spuštanja. 

U ženskoj konkurenciji najbolje su bile Iris Bostjančić s 13 uspona i spuštanja, Ivana Kikelj – 12 i Daša Žnidarić s 11 uspona i spuštanja.  

Posebne nagrade dodijeljene su najstarijem i najmlađem trkaču - Vesni Štraus (1962.), koja je odradila 10 uspona i spuštanja, dok je najmlađi sudionik bio Matej Hokman (2009.), s jednakim rezultatom.

Sama utrka promiče aktivni odmor o boravak na otvorenom i u prirodi, s fokusom na zdravlje i sport, čime se popularizira planinarenje, ali i ljepote naše Ivančice.

Na taj način ova jedinstvena planinarska avantura, čiji je osnovni cilj testiranje vlastitih granica, uvelike pridonosi brendiranju Ivanca kao destinacije planinarskog turizma.

print