Novosti

GRAD I POSLOVNA ZONA ORGANIZIRALI ZANIMLJIVU EDUKACIJU Pristupačni turizam za osobe s invaliditetom

Petak

U srijedu, 10. travnja, za privatne iznajmljivače s područja grada Ivanca i sve ostale zainteresirane održana je edukacija na temu pristupačnog turizma za osobe s invaliditetom.

Edukaciju su održali predstavnici Hrvatskog saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI, u zgradi Kluba mladih Ivanec (bivši Retro). Ova zgrada ciljano je odabrana za edukaciju, budući da ju je Grad Ivanec tijekom obnove i rekonstrukcije u potpunosti prilagodio za pristup osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti.

U edukaciji su Denis Marijon i Nevena Zubčić okupljenima predstavili važnost pristupačnog turizma, koji osobama s invaliditetom omogućuje da ravnopravno sudjeluju u turističkim aktivnostima.

Osim fizičke dostupnosti objektima, važnosti univerzalnog dizajna i razumne prilagodbe, dio predavanja posvetili su savjetima o tome kako komunicirati s osobama s invaliditetom, poštujući njihov integritet i dostojanstvo.

Organizatori edukacije su Poslovna zona Ivanec d.o.o i Grad Ivanec, a dio je projekta „Odmori OSI“, koji nositelj projekta SUMSI provodi uz potporu Ministarstva turizma i sporta.

Nakon edukacije, sudionici su pozvani da se pridruže svečanom otvaranju suvenirnice u sklopu Muzeja planinarstva, kao i Centra za posjetitelje Kukuljević te da ih preporuče svojim gostima kao zanimljive lokacije i sadržaje, gdje se mogu upoznati s poviješću Ivanca i kupiti suvenir kao uspomenu na posjet Ivancu.

Svi postojeći i budući privatni iznajmljivači i ponuditelji iz sektora turizma, koji nisu bili u mogućnosti sudjelovati na predmetnoj edukaciji, priliku za informiranje o ovoj važnoj temi imat će opet najesen, kada će Poslovna zona, temeljem višegodišnje uspješne prakse, ponovno organizirati ciklus trodnevnih edukacija na temu turizma.

print