Novosti

USPJEŠNE PRIJAVE GRADA IVANCA NA NATJEČAJE Povučeno više od 487.200 € bespovratnih sredstava za RC Lančić-Knapić, obnovu stare škole Salinovec, sprave za vrtić, strategiju zelene urbane obnove…

Ponedjeljak

Temeljem uspješne prijave na raspisane natječaje i javne pozive za sufinanciranje projekata iz nacionalnih i EU izvora, Gradu Ivancu odobrena su bespovratna sredstva za više projekata u 2024., sveukupno više od 487.200 eura.

Prije svega, od Ministarstva turizma i sporta je za projekt Rekreacijskog centra Lančić-Knapić povučeno 228.600 eura, što će uz udio gradskih sredstava od cca 462.350 €, omogućiti dovršetak uređenja planiranih sportsko-rekreacijskih terena i prateće infrastrukture na ovoj atraktivnoj površini kod Matišićevog bajera.

Nadalje, za energetsku obnovu stare škole Salinovec iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stiže potpora (EU izvori) u iznosu 215.360 eura. Udio Grada u ovoj investiciji bit će 227.900 €. Ovime će se omogućiti da rekonstrukcijom i adaptacijom unutarnjih prostora, uređenjem fasade i svim drugim pratećim radovima ovaj objekt preraste u zgradu javne i društvene namjene za potrebe rada svih mjesnih udruga, DVD-a, mjesnog odbora i dr.

Također, Gradu je od Središnjeg državnog ureda za demografiju odobreno 16.400 eura za ulaganje u nabavu sprava za opremanje novog vanjskog igrališta u krugu Dječjeg vrtića Ivančice. Cijeli projekt vrijedan je 40.500 eura, a Grad Ivanec sufinancira ga sa cca 24.100 eura.

Grad se uspješno prijavio i na još jedan natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te za projekt izrade strategije zelene urbane obnove grada Ivanca povukao 100% traženih sredstava u iznosu od 26.850 eura.

Također, još uvijek se čeka objava rezultata za još nekoliko projekata koje je na javne  pozive državnih tijela kandidirao Grad Ivanec.

Dodajmo da je MUP Hrvatske odbio projekt Grada za sufinanciranje gradnje pješačke staze uz županijsku cestu Salinovec-Ivanečki Vrhovec-Ivanečko Naselje, koji je Grad kandidirao i bio spreman sufinancirati u cilju uređenja ove dionice i veće sigurnosti djece i odraslih pješaka u prometu.

print