Novosti

DVA NOVA IGRALIŠTA U KRUGU DJEČJEG VRTIĆA IVANČICE Ogromna ulaganja u podizanje standarda boravka djece u gradskom vrtiću

Petak

Mališani Dječjeg vrtića Ivančice jedva čekaju da polete na novouređeno igralište u svom dvorištu, koje mami mnoštvom novih sprava. Naime, nakon demontaže starih, dotrajalihsprava, u dvorištu sadašnjeg vrtića montirane su nove – dvije kule za manju i veću djecu, njihalice, vrtuljak i moderni pješčanik koji se nakon uporabe zatvara i dr. 

-Radovi su ovdje potpuno dovršeni, ali će se djeca još samo malo morati strpjeti prije negoli ih tete puste na igralište. Naime, na uređenim površinama zasijana je trava pa se čeka da se cijeli teren zazeleni, a nakon toga – bit će veselja! – poručio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

Vrijednost ove investicije (iz programa za 2023.) je 64.700 €, od čega 60% sredstava osigurava Grad Ivanec, a ostatak Središnji državni ured za demografiju i mlade.

No, to nije sve. Pošto se vrtić dograđuje za novih 50-ero malenih, Grad Ivanec se i za 2024. uspješno prijavio na natječaj Središnjeg ureda za uređenje još jednog igrališta. 

Ukupna vrijednost ove investicije je 40.500 eura, od čega 60% ili 24.100 eura osigurava Grad Ivanec, a ostatak od 16.400 eura Ured za demografiju.

-Drugo igralište opremit će se kućicom s podestom i toboganom, vlakićem s lokomotivom, vagonom i tunelskim vagonom, toboganom s rampom, klatilicama, vrtuljkom, ljuljačkom, klupama i dr. Tako da će u uređenje i opremanjedva igrališta u krugu vrtića Ivanec biti uloženo čak 105.000 eura! – izvijestio je Friščić, uz napomenu da je, zbog sigurnosti djece, svaka sprava atestirana, a ispod njih se polažu antistresne podloge, što je danas standard.

  Ovime Grad Ivanec, uz gradnju novih vrtića, kvalitetu boravka djece u svojim vrtićima podiže na daleko višu razinu, kao prilog nastojanjima za daljnjim poboljšanjem demografskih trendova u našemu gradu.

print