Novosti

SPORTSKO PENJANJE Okušajte se na penjačkoj stijeni HPD-a Ivančica u sportskoj dvorani OŠ Ivanec; bit će ponovno i u gradskom parku o Danima grada Ivanca

Srijeda

Hrvatsko planinarsko društvo Ivančica je u populaciji osnovnoškolaca i mladih krenulo s intenzivnijim aktivnostima na popularizaciji sportskog penjanja na svojoj penjačkoj stijeni. Riječ je o stijeni koju je HPD još 2012. postavio u sportskoj dvorani Osnovne škole u Ivancu, visokoj 9,25 i širokoj 4,5 metara.

Prošle godine je obnovu stijene novčano podupro Grad Ivanec, a temeljem uspješno prijavljenog programa opremanja za ovu godinu, Grad je HPD-u odobrio daljnja sredstva za nabavu opreme (kacige, dinamičko uže, komplet i sprave za osiguranje penjača, gurtna i dr.). Time su stečeni materijalno-tehnički uvjeti za sigurno bavljenje ovim sportom te za daljnju popularizaciju sportskog penjanja na stijeni.

Kako izvještavaju iz HPD-a, trenutačno se sportskim penjanjem u dvorani aktivno i redovito bavi 15-ero djece predškolske i školske dobi, a najmlađi penjači imaju samo 4 godine. Treninzi se odvijaju utorkom i četvrtkom od 18:30 i za djecu su besplatni.

Na treninzima se, osim savladavanja tehnika penjanja, prenose znanje i iskustvo u segmentima sigurnosti, pravilne pripreme, sprečavanja sportskih ozljeda i važnosti timskog rada.

O sigurnosti se brinu volonteri s velikim znanjem i iskustvom u sportskom penjanju, a to su  sportski penjači Sebastian Cvek i Thomas Blum na čelu s voditeljem Ivicom Uršulinom, aktualnim vodičem HPS-a, te Ivica Sever iz HGSS-a.

Ako se, dakle, i vi želite okušati u sportskom penjanju, dođite utorkom i četvrtkom u sportsku dvoranu OŠ Ivanec. Iz HPD-a poručuju da će penjačku stijenu za vrijeme Dana grada Ivanca ponovno postaviti u gradskom parku i staviti je na raspolaganje svima – velikima i malima!

 

print