Novosti

U GRADSKOM PARKU U sjajnoj atmosferi i u nazočnosti velikog borja posjetitelja održana manifestacija Uskrs u Ivancu

Nedjelja

Veliko mnoštvo građana, roditelja i djece u subotu se, 23. ožujka, okupilo u gradskom parku na  tradicionalnoj manifestaciji Uskrs u Ivancu te u mirnoj i opuštenoj atmosferi, uz puno dobrih emocija, krenulo u susret današnjoj Cvjetnoj nedjelji i Uskrsu.

Manifestacija je počela pozdravnim riječima i zahvalama koje su svim sudionicima, izlagačima i djeci uputili gradonačelnik Milorad Batinić i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

U ime Dječjeg vrtića Ivančice i Bambi sve roditelje i ostale nazočne pozdravila je ravnateljica Milena Golubić. Ivanečki župnik vlč. Tihomir Kosec je djeci i odraslima uputio lijepe riječi, zahvalio na trudu na svim izlagačima te blagoslovio pripremljenu hranu.

Za sjajnu atmosferu zaslužne su brojne udruge s cijelog gradskog područja (Maska Ivanec, KUD Salinovec, UG Margareta Margečan, UG Prigorec) koje su svoje štandove prepunile pisanicama i tradicionalnim uskrsnim jelima i kolačima.

Pridružili su se i Ivanečki vitezovi i Turistička zajednica Grada Ivanca, kao i članice udruge Nada i Ivanečko sunce, koje okupljaju najosjetljivije članove naše zajednice.

Stigle su i žene iz sekcije župnog Caritasa s mnoštvom uskrsnih ukrasa i rukotvorina, a svoje je ukrasne radove i uporabne predmete u drvu izložio i Stjepan Kraš.

Štandovi Božene Carević iz Udruge Rukotvorine također su bili prepuni biranih i s pažnjom izrađenih rukotvorina, među kojima su pažnju plijenile rukom oslikane pisanice od kojih je baš svaka unikat.

Posebno su iznenadili članovi KUU Stažnjevec, čija se Glumačka družina Komedijaši pojavila na štandu odjevena u originalne kostime iz predstave Željezne hortenzije, kojom je prije nekoliko dana osvojila naslov prvaka Županijske smotre kazališnih amatera.

Lijepa atmosfera vladala je i na štandu Učeničke zadruge Iglica OŠ Radovan. Posebna priča bila je u izložbenom kutku Društva Fauna, koje je – u skladu s temom Uskrsa – izložilo kuniće, na veliku radost brojne djece, kojima su zajčeki bili glavna atrakcija. Trebali su biti izloženi i pilići, ali je jučer ipak bilo prehladno za njih.

Mnoštvo djece iz dječjih vrtića Ivančice i Bambi okupilo se kod paviljona, gdje su pod vodstvom svojih teta odgojiteljica, bojili velike i male pisanice. Zabavljali su ih Uskrsni zec i Uskrsna zečica. Djeca i odrasli sa sobom su ponijeli pisanice te njima okitili ukrasno grmlje u parku.

Grad je sve malene počastio punim košaricama slatkiša.

Također, Grad je sve posjetitelje počastio i s 500 porcija vrućih papalina, koje su posjetiteljima podijelile članice Maske. Bile su odlične, pojelo se sve, a žeđ se mogla utažiti vinom ili gemištom koje su u jednoj od blagdanskih kućica u parku točili članovi Maske.

Pravo iznenađenje priredili su strani radnici katoličke vjeroispovijesti (iz Sri Lanke), zaposleni u Ivančici d.d. Ivanec. Želeći pokazati svoje gastronomske običaje uz Uskrs, na štand su donijeli ogromne količine svojih nacionalnih delicija pa i ne čudi da se oko štanda stvorila gužva. Jela su bila odlična (i pikantna), pojelo se sve, a naši novi sugrađani, vrlo prijateljski raspoloženi, bez problema su se uklopili u preduskrsno raspoloženje.

Svojom ponudom bučinog ulja i delicija od bučinih koštica manifestaciju su obogatili i OPG Vidaček te OPG Štefanko (Frioščićev mlin), koji je ponudio razne vrste brašna mljevena u mlinu.

Manifestaciji su se pridružili i pojedini gradski vijećnici na čelu s predsjednikom Vijeća Zdenkom Đurasom.

Ovom priredbom Ivanec je tako na najljepši način krenuo u susret najvećem kršćanskom blagdanu.

 

U GRADSKOM PARKU U sjajnoj atmosferi i u nazočnosti velikog borja posjetitelja održana manifestacija Uskrs u Ivancu
print