Novosti

RADOVAN Počeli radovi na gradnji novog dječjeg vrtića u Radovanu!

Ponedjeljak

Počeli su radovi na gradnji novog dječjeg vrtića u Radovanu! Nakon održanog koordinacijskog sastanka u petak, 22. ožujka, gradilište su obišli predstavnici Grada Ivanca kao naručitelja radova, na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Markom Friščićem i resornom pročelnicom Irenom Kresonja, predstavnici izvođača radova – MIPCRO-a Ivanec, kao i voditelj projekta, projektanti i nadzor.

Trenutačno se obavljaju radovi na pripremi gradilišta za početak građevinskih radova.

U Radovanu slijedi gradnja potpuno novog vrtićkog objekta za 64-ero djece jasličkog i vrtićkog uzrasta. Predviđene su četiri mješovite skupine – dvije za dob 1-3 godine i dvije za uzrast od 3 godine do polaska u školu. Za njih će biti sagrađene 4 smještajne jedinice s garderobama, sanitarijama i otvorenim nadstrešnicama.

Objekt će raspolagati i višenamjenskom dvoranom, kuhinjom blagovaonicom, spremištima, prostorima za upravu vrtića i dr. Na vanjskim površinama bit će sagrađeno parkiralište, a predviđene su i zelene površine namijenjene igri i boravku djece na otvorenom.

Vrtić u Radovanu vrijedan je ukupno 2,5 milijuna eura, a ugovor o gradnji „težak“ je 2,05 mil. €. Od toga većinu sredstava u iznosu od 1,77 mil. € osigurava Grad Ivanec, dok 726.500 € dolazi iz europskih sredstava (Nacionalni plan oporavka i otpornosti) posredstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Grad Ivanec sada gradi dva dječja vrtića istovremeno. Gradnja vrtića u Ivancu napreduje odlično, ispred zacrtanog dinamičkog plana, i ako se tako nastavi, bit će otvoren već najesen.

Sveukupno, projekti gradnje i opremanja vrtića u Ivancu i Radovanu (prema raspisanim javnim nabavama) vrijedni su 3,8 mil. €, Od toga 64%  potrebnih sredstava osigurava Grad Ivanec, dok 36% stiže iz EU sredstava.

print