Novosti

NAKON OŠTRE REAKCIJE VODSTVA GRADA IVANCA Zbog niza uočenih nepravilnosti u izvedbi sanacijskih radova, zaustavljeni radovi na asfaltiranju prometnica na području Vuglovca i Gečkovca

Srijeda

Nakon oštre reakcije gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića i njegova zamjenika Marka Friščića, Ivkom vode Ivanec d.o.o., investitor radova na Aglomeraciji Ivanec, danas su od Hidroprojekta i Eptis Adrie te od voditelja tima inženjera Antona Smolje, zatražile hitan prekid radova na asfaltiranju prometnica na području Vuglovca i Gečkovca, koje su oštećene u aglomeracijskim radovima.

U skladu s Posebnim uvjetima građenja, koje je još u lipnju lani izdao Grad Ivanec, precizno  je bio propisan način na koji se nakon polaganja kanalizacijskih cijevi treba izvršiti sanacija nerazvrstanih cesta, kako po pitanju kolnika i uređenja bankina, tako i po pitanju uređenja cestovne i oborinske odvodnje.

Pri tomu je izričito naglašeno da se prilikom izvođenja radova i sanacije prometnih površina treba obnoviti uništena oborinska odvodnja, šahtovi i slivnici te da se cjelokupna infrastruktura treba vratiti u prvobitno stanje.

Međutim, nakon što je jučer počelo asfaltiranje na području Vuglovca i Gečkovca, uočeno je da se Posebni uvjeti građenja ne poštuju.

Uslijedile su i brojne reakcije samih građana koji su ukazali na nedopustivo loše i traljavo izvedene radove. Danas je teren obišao i gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem i pročelnikom za komunalne poslove Stjepanom Vincekom, pri čemu je utvrđen niz nepravilnosti i propusta u izvedenim radovima (oštećeni rubnjaci, nestručno izvedeni slivnici i šahtovi, neizgrađena asfaltna mulda za odvodnju oborinskih voda i dr.).

Ceste i odvodnju vratiti u prvobitno stanje

Budući da je riječ o gradskim (nerazvrstanim) cestama, dakle, o imovini u vlasništvu Grada Ivanca, uslijedila je reakcija prema Ivkom vodama kao investitoru te zatraženo striktno postupanje u skladu s Posebnim uvjetima.

Također, gradsko vodstvo je zatražilo da ubuduće, prije izvođenja radova na asfaltiranju prometnica oštećenih u Aglomeraciji, voditelj tima inženjera i izvođači radova stupe u kontakt s vlasnicima cesta, da obiđu dionice i utvrde izvedbu radova sukladno spomenutim Posebnim uvjetima građenja.

Upozorenje izvođačima radova

- Nadalje, Ivkom vodama je skrenuta pozornost da upozore izvođače da kod objave terminskih planova izvedbe aglomeracijskih radova na pojedinim dionicama ne odašilju u javnost krive podatke i tako u zabunu dovode stanovnike ulica, koji ionako već predugo čekaju da im se raskopane prometnice saniraju i pritom trpe velike štete. To je, ponajprije, u interesu samih izvođača radova, jer ne bih želio da od strane iživciranih i obmanutih građana dožive neugodnosti – poručio je gradonačelnik M. Batinić.

print