Novosti

U SUSRET USKRSNOM SAJMU U SUBOTU, 23. OŽUJKA Stolari Srednje škole Ivanec izradili makete uskrsnih pisanica

Ponedjeljak

U punom su jeku pripreme za Uskrsni sajam koji se u gradskom parku Ivanec planira održati ove subote, 23. ožujka. A kako bi uskrsni dani u Ivancu bili što ljepši, Grad Ivanec ove će sezone javne površine ukrasiti s nekoliko velikih pisanica. Kao što su u doba Adventa ivanečke trgove krasili mali Domaći, tako će o Uskrsu oslikane pisanice ukrašavati Kinotrg.

Ovu lijepu akciju, koju je inicirala članica Kulturnog vijeća Božena Carević, Grad realizira u suradnji sa Srednjom školom Ivanec i odjeljenjima budućih stolara (koji su oblikovali i Domaće na Adventu u Ivancu).

U sklopu školske prakse, oni su pod vodstvom svog mentora Tomice Sankovića u vodonepropusnom materijalu ispilili makete pisanica, koje su nakon toga upućene na oslikavanje. A kako će biti oslikane i kako će izgledati, vidjet ćete već idućih dana na Kinotrgu Ivanec! Troškove pokriva Grad Ivanec, a zahvaljujemo i Ivkomu d.d. na prijevozu.

U međuvremenu, pripreme za subotnje uskrsno druženje su u tijeku i stoga – svakako planirajte svoj dolazak i pridruživanje velikom ivanečkom uskrsnom slavlju u subotu, 23. ožujka, u 10 sati!

 

print