Novosti

SVEČANA SJEDNICA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE VARAŽDINSKE ŽUPANIJE Zahvalnica za izvanredne rezultate i načelniku stožera CZ Grada Ivanca Marku Friščiću

Četvrtak

Svečanom sjednicom u Županijskoj palači te prezentacijom opreme i tehnike operativnih snaga sustava civilne zaštite i žurnih službi, na Kapucinskom trgu u Varaždinu danas je obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske.

Na zajedničkoj svečanoj sjednici Stožera CZ Varaždinske županije i Grada Varaždina dodijeljene su zahvalnice za postignute izvanredne rezultate u sustavu CZ. Zahvalnice je primilo devetero zaslužnih, a među njima i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Ivanca Marko Friščić, zamjenik gradonačelnika. 

Čestitke svim laureatima uputila je načelnica Stožera CZ Varaždinske županije i zamjenica župana Silvija Zagorec, tenačelnik Stožera CZ Grada Varaždina i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, koji su se prigodno obratili okupljenima sudionicima. Pridružili su se i pročelnik PU CZ Varaždin Ivica Matošić, načelnik PU varaždinske Predrag Benčić, zapovjednik 2. oklopne-mehanizirane bojne Puma bojnik Krunoslav Slavinec i dr.

Svi zajedno su s načelnicima i članovima stožera CZ obišli tehničko-taktički zbor operativnih snaga sustava CZ i žurnih službi na Kapucinskom trgu. Opremu i tehniku su s posebnim zanimanjem razgledali brojni građani te mališani iz dječjih vrtića i osnovnoškolci.

print