Novosti

Napreduje energetska obnova škole u Stažnjevcu vrijedna 383.700 kuna – završetak radova za tri tjedna

Utorak

Već su dobrim dijelom vidljivi rezultati energetske obnove stare škole u Stažnjevcu. Odstranjeno je staro krovište i postavljeno je 460 četvornih metara novog limenog krova. Obavljeni su i radovi na 200 četvornih metara korisne površine u unutrašnjosti objekta. U velikoj dvorani i u hodniku postavljene su gipsane ploče i uređena toplinska izolacija stropa. Izvedene su instalacije i priključak na plinsko grijanje, odstranjena je stara i postavljena kompletna nova stolarija, a sredinom ovoga tjedna trebaju početi i radovi na novoj fasadi. Nakon toga postavit će se radijatori, a ovisno o vremenu, završetak kompletnih radova očekuje se za oko tri tjedna.

Napredovanje radova sa zadovoljstvom prate i mještani, a među njima ponajviše predsjednik Vijeća MO-a Zvonko Sedlar.

- Škola je sagrađena daleke 1912. godine, a nastava u njoj izvodila se sve do polovice 70 – tih godina prošlog stoljeća. Dograđena je prije 25 godina i otad se na objektu nisu izvodili nikakvi veći radovi, pa je zbog dotrajalosti boravak i rad djece i odraslih u objektu bivao sve teži. Problematično je bilo sve – od prastarog, trulog krovišta, stolarije i podova, do fasade i grijanja – podsjeća Sedlar. Sve to uskoro će postati prošlost.

U dobro napredovanje radova uvjerili su se i gradonačelnik Milorad Batinić i nadzorni inženjer Mihael Cahun:

- U Stažnjevcu vrlo aktivno rade dvije udruge - KUU Stažnjevec i Udruga za sport i rekreaciju koje okupljaju velik broj članova. U Stažnjevcu se održavaju i popularni Dani glume koje „nosi“ Glumačka družina Komedijaši. Novouređeni prostori dat će još veći zamah mjesnom kulturno – umjetničkom amaterizmu, ali i omogućiti građanima da u funkcionalnim uvjetima održavaju sastanke mjesnog odbora, izbore, razne društvene skupove, proslave i sl. – rekao je Batinić i izrazio zadovoljstvo što će se radovima na energetskoj obnovi dugoročno osigurati suvremeni i funkcionalni prostori za društveni život Stažnjevca.

Sredstva za investiciju od 383.700 kuna osigurali su Grad Ivanec i Ministarstvo gospodarstva.

print