Novosti

KROV SPORTSKE DVORANE OSNOVNE ŠKOLE IVANEC Grad Ivanec sanaciju krovišta sufinancira s 25% ili cca 21.000 eura

Utorak

U Županijskoj palači u Varaždinu danas je potpisan ugovor o radovima na sanaciji krovišta sportske dvorane OŠ I. K. Sakcinskog u Ivancu. Ugovor su potpisali ravnatelj škole Damir Jagić i Slavko Kišiček, direktor tvrtke MIPCRO, koja je u postupku javne nabave izabrana za izvođača radova.

Uz Anđelka Stričaka, župana Varaždinske županije koja je osnivač škola i koja će radove financirati iznosom od 75%, potpisivanju ugovora nazočio je i Milorad Batinić, gradonačelnik Grada Ivanca, koji će ovo ulaganje sufinancirati s 25% ili cca 21.000 eura (oko 156.500 kn).

Time Grad Ivanec nastavlja svoju dugogodišnju kontinuiranu praksu sufinanciranja radova i ulaganja u školske objekte (škole, dvorane, igrališta, sportska infrastruktura), bez obzira na to tko je njihov osnivač, a sve kako bi djeci i mladima omogućio primjerene uvjete učenja i bavljenja sportom. Zadnji primjer toga jesu i nova igrališta za odbojku na pijesku s tribinama i pratećom infrastrukturom u krugu OŠ Ivanec, čiju je gradnju i uređenje Grad financirao s 50% sredstava.

Potpisivanju su nazočili i županijski pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, predsjednik Gradskog vijeća Ivanec Zdenko Đuras te predstavnici projektanta i županijske Javne ustanove za regionalni razvoj.

Tom je prilikom bilo riječi i o projektu dogradnje Osnovne škole Ivanec, za koji je rečeno da će ovaj tjedan biti prijavljen na Poziv resornog ministarstva za dostavu projektnih prijedloga za financiranje iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (a čiju će dogradnju također financirati Grad Ivanec).  

Na pitanje gradonačelnika Batinića o tome kada se očekuje početak radova na dogradnji škole, pročelnik M. Huđek izjavio je da bi radovi realno mogli krenuti tijekom ljetnih praznika 2024.

Na skupu su projekt dogradnje OŠ Ivanec prezentirali mag. ing. arh. Marko Friščić iz Studija Nexar, te Maja Lehman, voditeljica Odjela za regionalni razvoj i strateško planiranje Javne ustanove za regionalni razvoj.

print