Novosti

SREDNJA ŠKOLA IVANEC Obilježen Svjetski dan hrane, počela humanitarna akcija Zalogaj nade za siromašne učenike

Četvrtak

Već tradicionalno, u Srednjoj školi Ivanec obilježen je Svjetski dan hrane uz niz edukativnih (i nagradnih) aktivnosti koje su za učenike pripremili njihovi nastavnici.

Tim povodom u goste učenicima stigli su nutricionistica Ivana Šimić i kineziolog Slaven Krtalić iz Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo te im održali predavanje o pravilnoj prehrani i tjelesnoj aktivnosti, a sve s ciljem unapređenja prehrambenih navika mladih i poticanja na kretanje i tjelovježbu. 

Uz to, učenici 4.G1 razreda  predstavili su knjižicu recepata zdrave hrane koju su sami pripremali.

Sve to glazbenim je programom popratio školski pjevački zbor uz pratnju ivanečkog župnika vlč. Tihomira Koseca. Nakon blagoslova hrane, druženje je u dobroj atmosferi nastavljeno uz kestenijadu i bogat i nutricionistički zdrav doručak, za koji su se pobrinuli sami srednjoškolci. 

U školi je u tijeku i humanitarna akcija „Zalogaj nade“, koju je pokrenuo Rotary club Trakošćan s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za besplatne obroke za učenike slabijeg imovinskog i materijalnog stanja. Stoga će svi prikupljeni prilozi biti usmjereni u korist ove akcije.

Kako ističu u školi, zahvaljujući dosadašnjim humanitarnim akcijama Rotary cluba Trakošćan, učenicima u potrebi je u školi osigurana besplatna prehrana još od 2017. godine.

Humanitarna akcija „Zalogaj nade“ traje sve do 10. siječnja 2024. godine, a uplate su moguće na broj računa Rotary cluba Trakošćan HR3123600001300184223.

print