Novosti

CESARČEVA ULICA Počeli radovi na rekonstrukciji i proširenju do Vukovićeve ulice, kod groblja se uređuje novih 20-ak parkirnih mjesta

Srijeda

Grad Ivanec otvorio je radove na rekonstrukciji i proširenju Ulice Augusta Cesarca u Ivancu, na potezu od gradskog groblja do Vukovićeve ulice. Projektom je predviđeno uređenje ove prometnice u duljini 660 metara, s gradnjom kolnika širine 5,5 metara (sada je širina od 2,50 do 2,75 metara). 

Uređenje je počelo kod novog groblja, gdje su već položeni rubnjaci za novo parkiralište s blizu 20 novih parkirnih mjesta, a teškim se strojem proširuje cesta te vrši navoz šljunka kao priprema za asfaltiranje.

Radovi obuhvaćaju i odvodnju oborinskih voda i prilagodbu kolnih prilaza. Cesta je projektirana za teška opterećenja i dvosmjerni promet do 40 km/h i na njoj će se vozila bez problema moći mimoilaziti.

Danas je radove u Cesarčevoj ulici obišao gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Markom Friščićem.

Temeljem provedenog postupka javne nabave, radovi su povjereni Graditeljstvu Andrije Grabara iz Ivanca. 

Investicija je vrijedna 218.290 eura (1,64 milijuna kuna) i najvećim dijelom financira se iz proračuna Grada Ivanca, dok je s 35.600 eura (267.000 kn) sufinancira Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Posebno ističemo da će se na dijelu prometnice (od grobne kuće prema kbr. 19) izvoditi i rekonstrukcija vodovodne mreže pa će se radovi na uređenju ceste i vodovoda trebati uskladiti.

Potez Cesarčeve od grobne kuće do Ul. žrtava hrvatskih domovinskih ratova

U tijeku su i radovi na dionici Ul. A. Cesarca od grobne kuće do Ulice žrtava domovinskih ratova, koja je raskopana u aglomeracijskim radovima. 

Na ovom dijelu Zagorje gradnja obavlja radove na uređenju i pripremi ove dionice za asfaltiranje koje bi, prema informacijama iz Ivkom voda Ivanec, trebalo krenuti prije Svih svetih, oko 23. listopada.

print